• Πολιτική

    Όταν ο Αλέξης συνάντησε τη Χίλαρι: Το τετ α τετ στην Ιταλία

    • NewsRoom


    Συνάντηση με τη Χίλαρι Κλίντον είχε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του φόρουμ που διεξήχθη στην Ιταλία.

    «Όταν μιλάμε για πολιτική, μιλάμε για καθημερινότητα. Κάποιες φορές όμως μιλάμε και για την ιστορία και αυτούς που τη γράφουν. Θέλω να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» σχολίασε μετά την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, δήλωσε:

    «Ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο ότι η ΕΕ δεν έχει μάθει από τα λάθη της. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Και θέλω να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπα και στην επίσκεψή μου στην Αθήνα με τον πρόεδρο Μακρόν, έδειξε γενναιότητα ως προς την έξοδο της χώρας του από την οικονομική κρίση» είπε με τη σειρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στις ευρωαμερικανικές σχέσεις. Η κυρία Κλίντον συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη συνολική αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας.



    ΣΧΟΛΙΑ