• Πολιτική

    Όλαφ Σολτς: Ο μοναδικός τρόπος για συντεταγμένο Brexit είναι η υπάρχουσα συμφωνία

    • NewsRoom
    Σολτς

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς


    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενωμένη και έτοιμη για όλα τα σενάρια που συνδέονται με το Brexit και  τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση στο τέλος του Οκτωβρίου, υποστήριξε ο Όλαφ Σολτς.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μάλιστα, με μήνυμά του Twitter, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Σάτζιντ Τζάβιντ, επανέλαβε πως ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος για ένα συντεταγμένο Brexit είναι η συμφωνία που έχει διαπραγματευτεί η ΕΕ με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

    «Η ΕΕ των 27 είναι ενωμένη και έτοιμη για όλα τα σενάρια. Ο καλύτερος και ο μοναδικός τρόπος για μια συντεταγμένη αποχώρηση είναι η #Brexitdeal που διαπραγματευθήκαμε», έγραψε στο μήνυμά του στο Twitter ο Όλαφ Σολτς.

    Το ζήτημα του Brexit αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης συνάντησης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής Κυβέρνησης.

    Υπενθυμίζεται πως ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπορίς Τζόνσον έχει ζητήσει αλλαγές από την ΕΕ κυρίως στο ζήτημα του backstop, ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ένα άτακτο Βrexit. Την ίδια ώρα ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, επιχειρεί να συνεννοηθεί  με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να φέρει πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον στην Βρετανική Βουλή.



    ΣΧΟΛΙΑ