• Πολιτική

    Ο Γαβρόγλου αναβαθμίζει τα πτυχία ΤΕΙ σε ΑΕΙ

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Τη δυνατότητα στους φοιτητές των ΤΕΙ να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους σε πανεπιστημιακό δίνει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου θα δίνεται σε αποφοίτους του ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα υλοποιηθεί.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και τους συνεργάτες του, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την «συγχώνευση» των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

    Αυτό όμως κρίθηκε πως είναι άδικο για όσους πήραν πτυχίο από τα ΤΕΙ πρόσφατα με το σκεπτικό ότι δύο νέοι που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος ευνοείται έναντι του πρώτου. Έτσι, αποφασιστήκε να μην μείνει κανένας… παραπονεμένος και να δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης σε πτυχιούχους από μία χρονολογία και μετά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Ραγδαίες εξελίξεις με την επένδυση στο Ελληνικό: Υπογράφεται το τελικό σχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Elbisco: Η εταιρεία «βουλιάζει» και o CEO βραβεύεται…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Καρέλλα (Nokia): «Οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν το καινούριο και το διαφορετικό»



    ΣΧΟΛΙΑ