• Πολιτική

    Αποκλειστικό: Ραγδαίες εξελίξεις με την επένδυση στο Ελληνικό: Υπογράφεται το τελικό σχέδιο

    Γιώργος Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Mononews.gr, η κυβέρνηση συμφώνησε στο τελικό σχέδιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών να πέσουν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο θα υπογράφουν η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

    Η κυβέρνηση επιθυμεί το τελικό σχέδιο για το Ελληνικό να έχει οδηγηθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

    To 12,8% σε Έλληνες επιχειρηματίες 

    H Olympia Group καθώς και κάποιοι από τους επιχειρηματίες με τους οποίους είχε συνεργαστεί όταν ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση της Avis (Βασίλης και Νελλυ  Κάτσου) απέκτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το 12,8% των μετοχών της Lamda Development

    Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο μέσω πακέτου 10.227.206 τεμαχίων, στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ η συνολική αξία του πακέτου ανήλθε στα 55.226.912 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του μετοχολογίου, η Consolidated Lamda Holdings του ομίλου Λάτση ελέγχει το 51,9% και η Blackstone το 16,61%. Το ποσοστό των δυο Ελλήνων επιχειρηματιών εξαγοράστηκε από την Blackstone η οποία πλέον ελέγχει το 3,80%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ