ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος με 40 ψήφους και 2 λευκά, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που προηγήθηκε.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής με 34 ψήφους, 2 λευκά και 6 άκυρα. Ο Γιώργος Καμίνης εξελέγη γραμματέας της Επιτροπής με 40 ψήφους και 2 λευκά. Στην μυστική ψηφοφορία που προηγήθηκε έλαβαν μέρος 42 βουλευτές.
Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος έχει προθεσμία έως τις 22 Οκτωβρίου 2019 προκειμένου να παραδώσει την έκθεσή της. Εάν χρειαστεί μικρή επιπλέον προθεσμία, θα υποβάλει σχετικό αίτημα προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση η Ολομέλεια.
H Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα επεξεργαστεί 49 διατάξεις, εκ των οποίων οι 10 αφορούν σε κατάργηση μεταβατικών διατάξεων, στην ουσία δηλαδή, έχει να επεξεργαστεί 39 διατάξεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
- Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
