• Business

    Ο απίθανος λόγος που η Τράπεζα της Αγγλίας ίσως αναγκαστεί να αποσύρει τα νέα χαρτονομίσματα

    Mark Carney χαρτονομίσματα

    O διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, κρατά ένα από τα πλαστικά τραπεζογραμμάτια των 5 λιρών


    Δεν πάει αρκετός καιρός που η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε το νέο της χαρτονόμισμα των 5 λιρών. Το πλαστικό τραπεζογραμμάτιο που είναι σχεδόν αδύνατο να σχιστεί, αντέχει στο πλύσιμο, υψηλές θερμοκρασίες, είναι πιο καθαρό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

    Τα νέα χαρτονομίσματα, τα οποία φέρουν στην μια τους όψη το πρόσωπο του Ουίστον Τσόρτσιλ, έχουν κερδίσει θετικά σχόλια από τους περισσότερους Βρετανούς, όπως άλλωστε περίμενε και η Τράπεζα της Αγγλίας. Μόνο που ξέχασε να υπολογίσει μια συγκεκριμένη, αλλά πολύ εκδηλωτική ομάδα του πληθυσμού. Τους αυστηρούς χορτοφάγους.

    Ανάμεσα στα υλικά κατασκευής του νέου χαρτονομίσματος συμπεριλαμβάνεται το ζωικό λίπος. Κάτι που ήταν αρκετό για να εξοργίσει τους vegan της Βρετανίας, οι οποίοι άρχισαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα να διαμαρτύρονται όταν η Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει ένα ίχνος ζωικού λίπους στο πολυμερές που χρησιμοποιείται στο υπόστρωμα βάσης του χαρτονομίσματος».

    Μάλιστα, προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα και ήδη ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών, μέσω της ιστοσελίδας διαμαρτυρίας change.org, απαιτώντας από την τράπεζα να αποσύρει τα νέα χαρτονομίσματα και να δημιουργήσει μια νέα διαδικασία παραγωγής τους, στην οποία δεν θα περιέχονται ζωικά λιπαρά.

    Ήδη γύρω στις 25.000 άτομα έχουν υπογράψει τη διαμαρτυρία και ο αριθμός τους συνεχίζεται να αυξάνει με σταθερό ρυθμό.

    Φυσικά δεν λείπουν και αυτοί που κάνουν πλάκα με την όλη υπόθεση.

    Εκτός από τη Βρετανία, πλαστικά τραπεζογραμμάτια κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ρουμανία και το Βιετνάμ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραλήρημα Ερντογάν: Αμφισβητεί την κυπριακή σημαία

    ΔΕΙΕΤ ΕΠΙΣΗΣ:Κολομβία: Σοκαριστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία. Τα πραγματικά αίτια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Ο Α. Τσίπρας και 13 τριτοκοσμικοί ηγέτες αποχαιρετούν τον Φιντέλ Κάστρο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ