• Πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: «Ετοιμάσου, Ρωσία, οι πύραυλοι έρχονται!»

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Την δική του απάντηση στη Ρωσία, σχετικά με την κρίση στη Συρία, έδωσε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, εκτοξεύοντας νέες απειλές και προειδοποιώντας ότι οι «ωραίοι, καινούριοι και έξυπνοι» πύραυλοι των ΗΠΑ έρχονται!

    Ο Πρόεδρος αναφέρει στο Twitter: «Η Ρωσία υπόσχεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευθούν στη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί έρχονται, ωραίοι, καινούριοι και ‘έξυπνοι’! Δεν θα έπρεπε να είστε σύμμαχοι με ένα με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!»

    Η δήλωση του Τραμπ ήρθε στον απόηχο των δηλώσεων του Ρώσου πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, ότι «μπορεί να βρεθούμε στα πρόθυρα ορισμένων πολύ λυπηρών και σοβαρών γεγονότων», αλλά και του πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λίβανο, ο οποίος διεμήνυσε: «Η Ρωσία θα συμμορφωθεί με τη δήλωση του προέδρου για την αμερικανική επιθετικότητα κατά της Συρίας, καταρρίπτοντας τους Αμερικανικούς πυραύλους».

    Η απάντηση της Μόσχας στο tweet του Τραμπ και τις απειλές για πυραύλους δεν άργησε να έρθει. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, δήλωσε πως «οι “έξυπνοι” πύραυλοι θα πρέπει να πετάξουν προς τους τρομοκράτες και όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της για αρκετά χρόνια», σύμφωνα με το Reuters. Προσέθεσε δε πως θα μπορούσαν να είναι μια προσπάθεια να καταστραφούν οι αποδείξεις για τη φερόμενη επίθεση με χημικά στο έδαφος της Συρίας.

    Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέρριψε την Τρίτη, ελλείψει ικανού αριθμού ψήφων για την έγκρισή του, σχέδιο απόφασης που προτάθηκε από τη Ρωσία και τασσόταν υπέρ της διενέργειας έρευνας στη Ντούμα, στη Συρία, από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στον τελευταίο θύλακα των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα το Σάββατο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απειλές Ρωσίας προς ΗΠΑ: «Θα καταρρίψουμε τους πυραύλους σας με στόχο τη Συρία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Όχι» του ΟΗΕ στο ρωσικό σχέδιο για τη Συρία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συρία: Σοκ και αποτροπιασμός από τις σκληρές εικόνες με τα παιδιά από την επίθεση στην ανατολική Γιούτα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ