• Πολιτική

    Συρία: Σοκ και αποτροπιασμός από τις σκληρές εικόνες με τα παιδιά από την επίθεση στην ανατολική Γιούτα (video)

    • NewsRoom


    Σφοδρές επικρίσεις και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι σκληρές εικόνες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου από την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στην ανατολική Γιούτα, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση και ορισμένες ΜΚΟ, έγινε χρήση χημικών όπλων.

    Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τους τα μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν στην περιοχή εμφανίζουν δεκάδες σορούς αλλά και πολλά μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο μένος της επίθεσης. Μερικά από αυτά αγωνίζονται να πάρουν ανάσα, ενώ άλλα  βγάζουν αφρούς από το στόμα.

    Κατά την επίθεση τουλάχιστον 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες άτομα εμφανίζουν συμπτώματα που υποδηλώνουν δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικές ενώσεις

    Η οργάνωση των Σύρων ανταρτών κατηγόρησε το Σάββατο τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι εξαπέλυσαν φονική χημική επίθεση εναντίον της Ντούμα, κάτι που διαψεύδει η πλευρά του Άσαντ.

    Πάντως, το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε σήμερα μια συμφωνία απομάκρυνσης εντός των επόμενων 48 ωρών των μαχητών της Τζάις αλ-Ισλάμ από την Ντούμα, τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα στις πύλες της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    Η οργάνωση των ανταρτών δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει σε αυτή την ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με το SANA, που επικαλείται μη κατονομαζόμενη «επίσημη πηγή», η απομάκρυνση των μαχητών των ανταρτών θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών 48 ωρών.

    Η Ντούμα είναι ο τελευταίος τομέας τον οποίο ελέγχουν οι αντάρτες στην τεράστια περιοχή ανατολική Γούτα, που βρίσκεται στα περίχωρα της Δαμασκού και την οποία το καθεστώς ήταν αποφασισμένο να ανακαταλάβει με τη βοήθεια της Μόσχας.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απειλές Τραμπ κατά της Συρίας και του «ζώου Άσαντ» για την επίθεση με χημικά



    ΣΧΟΛΙΑ