• Πολιτική

    Novartis: Καταθέτει ο Άδ. Γεωργιάδης, τι δήλωσε ο Παν. Πικραμμένος – Κατηγορίες κατά 7 γιατρών και 8 στελεχών της εταιρείας από την Εισαγγελία Διαφθοράς

    Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Αγορές με click-away για όσους δεν θέλουν rapid test

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Αυλαία στην έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για μίζες της Novartis, με μόλις 7 γιατρούς κατηγορούμενους και μόνα ανοιχτά μέτωπα τις δικογραφίες για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης καταθέτει αυτή την ώρα στην ανακρίτρια  του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του  νόμου περί ευθύνης υπουργών, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Βουλή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης  Δημήτρη  Παπαγγελόπουλο.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσερχόμενος για να καταθέσει ως μάρτυρας, επανέλαβε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τα περί σκευωρίας προκειμένου να εμπλακούν σε δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας πολιτικά πρόσωπα. Όπως είπε:

    «Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη  σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο  Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης έφτασε στον Άρειο Πάγο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

    «Η ανακρίτρια του συνταγματικού συμβουλίου ερευνά μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της πολιτικής και της Δικαιοσύνης και ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η Νέμεσις», δήλωσε ο δικηγόρος.

    Η κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου

    Και μπορεί η δικογραφία του Άδωνη Γεωργιάδη να παραμένει ακόμα ανοιχτή, αυτή του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου ήταν από τις πρώτες που αρχειοθετήθηκαν.

    Ο κ.Πικραμμένος έδωσε  νωρίτερα πολύωρη κατάθεση στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου και αποχωρώντας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis  σε ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων, κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

    Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της.»

    Οι τελευταίες διώξεις της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

    Κι ενώ ήδη έχει καταργηθεί δια νόμου η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (με τη συγχώνευση της με την Οικονομική Εισαγγελία) και αναμένεται εδώ και καιρό το προεδρικό διάταγμα για να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι εισαγγελείς οικονομικών εγκλημάτων, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis έριξε αυλαία (πλην των υποθέσεων Γεωργιάδη-Αβραμόπουλου) με την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος 7 γιατρών και 8 στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας.

    Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού και κατ’  εξακολούθηση, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού διώκονται τα στελέχη (3 Έλληνες και 5 αλλοδαποί) και για παθητική δωροδοκία οι 7 γιατροί.

    Η ποινική δίωξη αφορά σε συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας  τη χρονική περίοδο 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης αποτυπώνονται, κατά την εισαγγελική έρευνα, οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία με “όχημα” τους γιατρούς.

    Όπως έγινε γνωστό, το σκέλος αυτό της προκαταρκτικής έρευνας είχε φτάσει στο στάδιο παροχής εξηγήσεων από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019.

    Όμως, λόγω των αλλεπάλληλων προσφυγών εκ μέρους των ποινικά ελεγχόμενων προσώπων, αλλά και των σημαντικών δικονομικών ζητημάτων που ανέκυψαν περί κανονισμού αρμοδιότητας, τα οποία επιλύθηκαν αφού προηγουμένως έφτασαν στον Άρειο Πάγο, οι εξηγήσεις των εμπλεκομένων προσώπων δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες και πλέον η έρευνα  ολοκληρώθηκε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γιάννης Στουρνάρας: Επί 11 ώρες κατέθετε στην ανακρίτρια για την υπόθεση Novartis

    Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Η σκευωρία της Novartis κατέρρευσε, απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι αυτουργοί της»

    Αντώνης Σαμαράς για Novartis: «Εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η σκευωρία»

    Ανάκριση για Παπαγγελόπουλο-Novartis: Τι κατέθετε 6,5 ώρες ο Ανδρέας Λοβέρδος



    ΣΧΟΛΙΑ