• Πολιτική

    Ανάκριση για Παπαγγελόπουλο-Novartis: Τι κατέθετε 6,5 ώρες ο Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Tα δικά του στοιχεία για τη σκευωρία που καταγγέλλει ότι στήθηκε στην έρευνα για τις μίζες της Νovartis κλήθηκε σήμερα να εισφέρει στην ανάκριση ο πρώην υπουργός  Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
     
    Δεύτερος μάρτυρας  στην έρευνα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου για ενδεχόμενες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο κ. Λοβέρδος  παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας επί 6,5 ώρες.
    Στις περίπου 20 σελίδες της κατάθεσης του,  αναφέρθηκε όχι μόνο στον κ.Παπαγγελόπουλο αλλά και στους μέχρι πρότινος εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, οι οποίοι έχουν ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροληψία.
    Ό πρώην υπουργός,  σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε στις δεκάδες ερωτήσεις της ανακρίτριας και η κατάθεση του φέρεται να επικεντρώθηκε στο εάν υπήρχε δόλος στους χειρισμούς των εμπλεκομένων.
    Απούσα και σήμερα από την ανάκριση ήταν  η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου, η οποία, σύμφωνα με απόφαση  του Δικαστικού Συμβουλίου,  μπορεί μόνο να παρακολουθεί τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά όχι να τους κάνει ερωτήσεις.

    Αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

    «Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

    Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική.»



    ΣΧΟΛΙΑ