• Πολιτική

    Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Η σκευωρία της Novartis κατέρρευσε, απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι αυτουργοί της»

    δημητρης αβραμοπουλος

    Δημήτρης Αβραμόπουλος


    Την αποκάλυψη των ηθικών και φυσικών αυτουργών «της σκευωρίας της Novartis που κατέρρευσε» ζητά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που σήμερα κατέθεσε στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά εάν υπήρξαν παρεμβάσεις προκειμένου να «στηθούν» ποινικές διώξεις, χωρίς στοιχεία για δωροδοκίες, σε βάρος πολιτικών.

    Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ένας από τους 10 πολιτικούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και από την πρώτη στιγμή κατέθεσε μήνυση, κάνοντας λόγω για σκευωρία.

    Στην 3ωρη κατάθεση του στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εισέφερε τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του και αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες.

    Ήρθε η ώρα να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι Δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί. Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες.

    Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί. Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία».

    Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο 4ος πολιτικός που καταθέτει στην ανάκριση με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Προηγήθηκαν οι κ.κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος και Σαμαράς. Την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιανουαρίου αναμένεται έχει κληθεί για να καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντώνης Σαμαράς για Novartis: «Εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η σκευωρία»

    Ανάκριση για Παπαγγελόπουλο-Novartis: Τι κατέθετε 6,5 ώρες ο Ανδρέας Λοβέρδος

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Ευ. Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis: «Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση»



    ΣΧΟΛΙΑ