• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Με φόντο τη συζήτηση που έχει φουντώσει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνο – Αύγουστο Ρίζο και τον Γενικό Διευθυντή, καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη.

    Ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που περιστράφηκε γύρω από την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, έκανε λόγο για ένα χρέος που το Βρετανικό Μουσείο οφείλει να εκπληρώσει προς την ανθρωπότητα.

    Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης με σαφείς αναφορές στην προσπάθεια της Μελίνας Μερκούρη δήλωσε: «Πριν δεκαετίες, η αείμνηστη Μελίνα έκανε μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και κατάφερε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα να μην αφορά μόνο ένα μουσείο κι ένα κράτος, αλλά να αφορά τη διεθνή κοινότητα. Έπεισε με τα επιχειρήματά της ότι πρέπει τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και η κατασκευή αυτού εδώ του μουσείου ενίσχυσε τα επιχειρήματα της Μελίνας» προσθέτοντας ότι:

    «Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, που συμβολίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, τη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του πανανθρώπινου πολιτισμού».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Συστηματικές και αθόρυβες κινήσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

    Γλυπτά του Παρθενώνα: Ποιος μας κοροϊδεύει;



    ΣΧΟΛΙΑ