• Top Stories

    Βενιζέλος: «Δημιουργήσατε μια δευτερογενή κρίση – Περιμένει το ΔΝΤ αμέτοχος ο Τσίπρας»


    Τρομερά επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας συγκεκριμένα επίθεση στους Αλέξη Τσίπρα, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη.

    Μάλιστα, οι βαριές κατηγορίες που τους έριξε, αφορούν το γεγονός ότι πέρα από το 3ο Μνημόνιο, έφερε και το 4ο, διάρκειας μέχρι το 2021, όπου τότε, ενδεχομένως, να υπάρχει άλλη κυβέρνηση.

    Φυσικά, δεν παρέλειψε να πετάξει τα βέλη του και για το e-mail Χαρδούβελη, που κατέθεσε στα πρακτικά:  «Σας είχα πει ότι το e-mail Xαρδούβελη ήταν παιδική χαρά… Αυτή τη χαμένη παιδική χαρά του e-mail Xαρδούβελη σας την καταθέτω σήμερα στα πρακτικά».

    Αναλυτικά όσα είπε: 
    Η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές και μόνιμο μνημόνιο μετά το 4ο  μνημόνιο … Δεν θα μιλήσω για την πολιτική απαξίωση και τον  ιδεολογικό εξευτελισμό… Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί και έχει προσλάβει μια ρευστή μορφή που κάθε φορά προσαρμόζεται στο δοχείο που μπαίνει…  Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν στέρεες,  μπορεί να υπήρχαν λειάνσεις σε γωνίες αλλά είχαν μορφές  στέρεες και όχι ρευστές.. τώρα μιλάμε για την πολιτική των ρευστών…  

    Θα σας ρωτήσω γιατί το κάνετε αυτό και το κάνατε με  δόλο… Μία με τους χειρισμούς των κυρίων  Τσίπρα –Βαρουφάκη, την δεύτερη το κάνετε όταν  προσκυνήσατε το PSI …  και τώρα με αυτό το μνημόνιο… Έχετε συνείδηση της βλάβης που έχετε προκαλέσει…

    Έχετε προκαλέσει μια δευτερογενή κρίση πάνω στην προηγούμενη κρίση που πήγαινε στην υπέρβασή της 2015…

    Που είναι η υπόσχεσή σας για μια σκληρή διαπραγμάτευση με αταλάντευτες κόκκινες γραμμές… Έχετε αντιληφθεί τι κάνετε σήμερα…

    Ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί αμέτοχος και περιμένει τις αποφάσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος…

    Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη υπέγραψαν και υπέβαλαν στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα η επεξηγηματική έκθεση για το επιπρόσθετο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018 – 2021, όπου στις σελ. 146 -147 παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος το 2012, του PSI – OSI, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων όλο αυτό που μας επιτρέπει σήμερα να προσδοκούμε πρόσθετα μέτρα για το χρέος και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο απ΄ ότι θα το έγραφα εγώ,  . 

    Διαβάζω ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να προκαλέσει ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος. Αυτό αντιβαίνει στο άρθρο 100 του Συντάγματος. Ο λαός μετέχει στην αλλαγή του Συντάγματος έτσι και αλλιώς καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης προβλέπει τη συμμετοχή του λαού με τις εθνικές εκλογές που παρεμβαίνουν μεταξύ των δύο Βουλών που απαιτούνται για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΚΑ: Πτωτική πορεία στα έσοδά του παρουσιάζει το ταμείο – Μόλις 55% η εισπραξιμότητα τον Απρίλιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την επιστροφή 27,5 εκατ. ευρώ από μίζες ζήτησε ο Τσίπρας από την Ελβετία



    ΣΧΟΛΙΑ