• Πολιτική

    Τρομο-δέματα στο Κρυονέρι: Δείτε πώς “παγίδευσαν” τους φακέλους (pic)

    • NewsRoom
    tromodemata


    Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τους φακέλους τρομο-δέματα που είχαν εντοπιστεί στο Κρυονέρι τον περασμένο Μάρτιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Στις εικόνες εμφανίζονται οι «αόρατες» βόμβες που δεν μπορούν να εντοπίσουν τα μηχανήματα X-Ray όπως συνέβη με αυτή που εστάλη στον Λουκά Παπαδήμο την περασμένη Πέμπτη.

    Οι παγιδευμένοι φάκελοι όπως έχει γίνει γνωστό περιέχουν μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης και για τον λόγο αυτό δεν ανιχνεύονται από τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου (Χ-Rays).

    Τον Μάρτιο, οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να «μπλοκάρουν» την αποστολή 10 παγιδευμένων φακέλων, οι οποίοι είχαν παραλήπτες κορυφαία στελέχη ευρωπαϊκών κυρίως θεσμών. Δύο φάκελοι είχαν «φύγει» προς το γραφείο του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προς τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

    Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθερία» εμφανίζεται μία από τις «αόρατες βόμβες» που είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι.

    tromodemata

    Τα παγιδευμένα δέματα εντοπίστηκαν έπειτα από ενδελεχή έλεγχο όλων των δεμάτων μέσα από τα ακτινογραφικά μηχανήματα.

    Μεταξύ άλλων το παγιδευμένο πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, μπαταρία και ένα μανταλάκι που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος. Μόλις ο παραλήπτης άνοιγε τον φάκελο, το μανταλάκι θα επέτρεπε επί της ουσίας την ανάφλεξη του παγιδευμένου φακέλου.

    Μάλιστα, το μανταλάκι που ο βομβιστής χρησιμοποίησε στον μηχανισμό αποτελούσε πάντα για τις Αρχές σήμα κατατεθέν της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άθελά του γλίτωσε τα χειρότερα ο Παπαδήμος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οκτώ ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Παπαδήμο – Φόβοι και για άλλα τρομοδέματα



    ΣΧΟΛΙΑ