• Top Stories

    Θεοδωράκης: «Κάποιοι βολεύονται με το “ναυάγιο” στο Κυπριακό»

    • NewsRoom
    σταυρος θεοδωρακης

    Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος “Το Ποτάμι”


    Ο επικεφαλής του “Ποταμιού”, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Βουλή για το Κυπριακό, τόνισε πως «το θέμα δεν είναι να βγαίνουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά, αλλά να μη φεύγουμε άπραγοι, το πιο εύκολο είναι να δώσουμε ευθύνες στις Τουρκία για τη αποτυχία των συνομιλιών, το δύσκολο είναι όμως να δούμε πως δεν φτάσαμε σε συμφωνία».

    «Δική μας θέση, ήταν ότι θέλαμε να δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας και η αποτυχία στην Ελβετία αποτελεί για την Κύπρο μία κακή εξέλιξη. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που βολεύονται με το τελευταίο ναυάγιο, είναι αυτοί που δειλιάζουν και μεταφέρουν τις ευθύνες σε άλλες γενιές».

    «Ελπίζουμε οι εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις  του ΟΗΕ. Το θέμα δεν είναι να βγαίνουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά, αλλά να μη φεύγουμε άπραγοι».

    «Δυστυχώς,  η εικόνα κάποιων υπουργών σας δε βοηθά στη δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες, όσες στολές παραλλαγής και αν βάλουν. Αν οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας, ακούγοντας τον κ. Κοτζιά,  δεν συμπίπτουν με τις ερμηνείες ΟΗΕ και ΕΕ, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά. Θα είναι άλλη μια ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις, είτε στα οικονομικά, είτε στα εθνικά, δεν είναι το ισχυρό χαρτί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

    Τέλος, ανέφερε: «Το Κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η Τουρκία. Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί είναι ίσως οι τελευταίοι ηγέτες που έχουν μνήμες της Κύπρου πριν από την εισβολή. Και είναι στενάχωρο πως δεν υπήρξε ούτε αυτή τη φορά μια πρόταση -μια συμφωνία κυπριακής ιδιοκτησίας. Τους καλούμε να επιμείνουν. Και τον Αναστασιάδη και τον Ακιντζί, να διαψεύσουν την ιστορία που θέλει συζητήσεις και ποτέ λύσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεβέντης: «Αναμένεται θερμό επεισόδιο από την γείτονα χώρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά για Κυπριακό: «Δεδομένες οι ευθύνες της Τουρκίας – Τορπίλισε τις συνομιλίες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης για Κυπριακό: «Να επιλέξουν οι Τούρκοι: σταθερός ή αβέβαιος σύμμαχος;»



    ΣΧΟΛΙΑ