• Πολιτική

    Παρασκήνιο από Μαξίμου: Ετοιμάζονται να κατεβάσουν το στρατό στο δρόμο για τα σκουπίδια

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς στο όνομα της δημόσιας υγείας εμφανίζεται η κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο της συνέχισης των κινητοποιήσεων στους δήμους με νεώτερη απόφαση της ΠΟΕ –  ΟΤΑ.

    Ως εκ τούτου ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα η κυβέρνηση να κατεβάσει τον στρατό στα πεζοδρόμια για την αποκομιδή των απορριμμάτων που πλήττουν τα μεγάλα αστικά κέντρα εν μέσω καύσωνα.

    Αυτή βεβαίως δεν θα είναι η πρώτη επιλογή του Μαξίμου που δεν αποκλείεται να προσφύγει και στην δικαιοσύνη για να μην μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Όμως κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για “κάθε μέσο” που μπορεί να αξιοποιήσει  η πολιτεία  αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

    Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Δημήτρης Βίτσας με σημερινή του παρέμβαση έστειλε ένα μήνυμα στους συνδικαλιστές των δήμων λέγοντας πως «θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία».

    Το Μαξίμου έχει αποφασίσει να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια εφόσον η ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεχίσει την απεργία της η οποία ξεκίνησε με αφορμή το πρόβλημα των συμβασιούχων στους δήμους και συνεχίζεται παρά την ψήφιση προχθές τροπολογίας που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις τους. Χωρίς ωστόσο να λύνει σε απόλυτο βαθμό το θέμα των συμβασιούχων που σκοντάφτει σε συνταγματικές διατάξεις.

    Στην περίπτωση που οι συνδικαλιστές αποφασίσουν συνέχιση της απεργίας η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δράσει άμεσα με έκτακτο σχέδιο αποκομιδής των σκουπιδιών προκειμένου να μην στρέψει απέναντι της και την κοινωνία που πνίγεται εδώ και ημέρες από την δυσωδία των απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική επιστράτευση έχει καταργηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Η εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεδριάζει το απόγευμα για να λάβει αποφάσεις αναφορικά με το εάν αναστείλει τις κινητοποιήσεις της . Στο μεταξύ ο πόλεμος κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται με το Μαξίμου να καταγγείλει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ότι βρίσκεται πίσω από την απεργία στην καθαριότητα και την ΝΔ να απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά σε ομηρία χιλιάδες συμβασιούχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ράνια Αικατερινάρη, η αριστερή τραπεζίτισσα με τα Gucci παραδέχεται: «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «διαφορετικός» Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για το Χάρβαρντ, τους Pink Floyd και τον… Μαρξ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζουν να σηκώνουν τις καταθέσεις τους τα νοικοκυριά – Πόσο μειώθηκαν τον Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ