• Top Stories

    Μικρή νίκη για τον Ντ. Τραμπ στην Γερουσία κατά του Obamacare, ανάσα για τους επενδυτές της Wall Street

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Επιτέλους νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είδε τη Γερουσία να ψηφίζει υπέρ της κατάργησης του Obamacare. Μια κίνηση που προκάλεσε ανακούφιση όχι μόνο στο επιτελείο του αμερικανού προέδρου αλλά και στους επενδυτές της Wall Street, οι οποίοι ανησυχούσαν για την ικανότητα του να περάσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

    Παρ’ ότι δύο ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές και συγκεκριμένα οι Λίζα Μουρκόφσκι και Σούζαν Κόλινς καταψήφισαν την πρόταση, η Γερουσία συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους με τη συμβολή του Τζον Μακέιν, ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο και χρειάστηκε να επανέλθει στο Κογκρέσο και να καταθέσει τη θετική του ψήφο, φτάνοντας στο όριο με το πλεονέκτημα της ψήφου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μάικ Πενς.

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι νομοθέτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις 20 ώρες, προκειμένου να παρουσιάσουν μία προσωρινή πρόταση για το σύστημα Υγείας, η οποία θα εφαρμοστεί έως ότου ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του περάσουν στη Γερουσία το νέο νομοθέτημα που ετοιμάζουν για την ασφάλιση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραμπ προς Ιράν: Απελευθερώστε τους Αμερικανούς που φυλακίσατε άδικα



    ΣΧΟΛΙΑ