• Πολιτική

    ΝΔ: Καλό να μην ξεχνάμε ποιοι καταψήφισαν τα μεγάλα έργα – Πώς ονόμασε η κυβέρνηση τις νέες σήραγγες

    • NewsRoom
    ΝΔ


    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή τα εγκαίνια της νέας γραμμής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Κορίνθου που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

    Πιο συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

    «Σήμερα, εγκαινιάζεται ένα πολύ μεγάλο έργο. Ένα έργο το οποίο -όπως όλοι γνωρίζουμε- σχεδιάστηκε και ξεκίνησε το 2007. Σήμερα, δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ημέρα για να μπούμε σε μια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το ποιος έκανε τι. Και αυτό, άλλωστε, δεν αφορά και τον κόσμο. Καλό, όμως, είναι να γνωρίζουμε πως τα έργα αυτά όταν ήρθαν στη Βουλή το 2007 -και ιδίως το συγκεκριμένο έργο ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, δυστυχώς, το καταψήφισε για περιβαλλοντικούς λόγους. Ας αφήσουμε, όμως, το χθες, ας δούμε το αύριο κι ας κάτσουμε με προσοχή όλοι μαζί -τόσο ο πολιτικός όσο και ο τεχνικός κόσμος- να εκπονήσουμε, όπως και πριν από 10 χρόνια, ένα σοβαρό σχέδιο υποδομών για την επόμενη δεκαετία. Διότι τελικά αυτό είναι αναγκαίο και για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για να φύγουμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της τελετής ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε μεταξύ άλλων  και την ονοματοδοσία στις σήραγγες κατά μήκος του δρόμου.

    Πιο συγκεκριμένα:

    – η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

    – η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού «καπετάν Νικήτα»

    – η σήραγγα Πλατανου θα πάρει το όνομα του ποιητή «Κωστή Παλαμά»

    – στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας «Κωστή Στεφανόπουλου»

    – η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομά του «Νίκου Τεμπονέρα»

    – η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει, όπως είπε, του «Ανδρέα Παπανδρέου, του ανθρώπου που μας ενέπνευσε όπως ο Αλέξης Τσίπρας»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Alert από JP Morgan για τις νέες παραγγελίες τάνκερ-θηρίων – Ο ρόλος του Γιάννη Αγγελικούση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λέων Πατίτσας: Επιτέλους αγόρασε φορτηγό πλοίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική ναυτιλία περισσότερο από κάθε άλλη

     



    ΣΧΟΛΙΑ