• Πολιτική

    Μοσκοβισί: «Υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι τελική συμφωνία»

    • NewsRoom
    Μοσκοβισί

    Πιέρ Μοσκοβισί


    Λίγη ώρα πρωτού ξεκινήσει η Σύνοδος των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, έκανε δηλώσεις ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί: «Το κλίμα είναι θετικό, δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε συμφωνία, αλλά υπάρχει πραγματική πρόοδος».

    Συνέχισε τις δηλώσεις του στο “Bloomberg”, λέγοντας: «Από τη στιγμή που οι θεσμοί έφυγαν απ’ την Αθήνα και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας και λόγω της πορείας των συζητήσεων υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να φθάσουμε σε μία ικανοποιητική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαϊου».

    Μίλησε και για το ΔΝΤ: «Θέλουμε και χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις για την συμμετοχή του είναι θετικές. Εξάλλου η τεχνική συμφωνία αφορά και έγινε με όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου. Το ΔΝΤ είναι ένας έμπιστος εταίρος και δίνει αξιοπιστία στο πρόγραμμα».

    Σε ότι αφορά το χρέος: «Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα μέτρα για το χρέος. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το χρέος της Ελλάδας. Θα υπάρξουν και διμερείς επαφές. Η Ελλάδα είναι στο μυαλό μας»

    Δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την στάση των Αμερικανών πάνω στο θέμα: «Ξέρω ότι η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται και εμφανίζεται θετική, όμως είναι περισσότερο στο χέρι των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: G7: Σήμερα η έναρξη της Συνόδου – Πρώτο θέμα συζήτησης το ελληνικό χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδότης La Repubblica: Ο Μακρόν θα επιλέξει για πρωθυπουργό την Λαγκάρντ

     



    ΣΧΟΛΙΑ