• Πολιτική

    Επίθεση με εκρηκτικά εναντίον της Ντόρτμουντ, λίγο πριν την αναμέτρηση με τη Μονακό – Αναβλήθηκε ο αγώνας

    • NewsRoom
    Ντόρτμουντ

    Το λεωφορείο της Ντόρτμουντ, λίγο μετά την έκρηξη


    Σκηνές πανικού σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Μονακό για το Champions League, ύστερα από τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν δίπλα από το λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν 10 χιλιόμετρα πριν φτάσει η αποστολή των Βεστφαλών στο γήπεδο.

    Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας κάνουν λόγο για προσχεδιασμένη επίθεση η οποία είχε σαν στόχο την ομάδα της Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το λεωφορείο υπέστη ζημιές σε δύο από τα θωρακισμένα τζάμια του, τα οποία θρυμματίστηκαν. Η αστυνομία έκανε λόγο για επίθεση με εκρηκτικά, δίχως να διευκρινίζουν την προέλευσή τους ή με ποιον τρόπο. Η αστυνομία εργάζεται πάνω στην υπόθεση ότι χρησιμοποιήθηκε «ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός», όπως ανακοίνωσε.

    Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Γερμανίας, από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

    Μπορούσια

    Η αστυνομία σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή (UEFA) αποφάσισαν την αναβολή του προγραμματισμένου για το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης αγώνα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί τελικά την Μεγάλη Τετάρτη, στις 19:45 ώρα Ελλάδας (προκειμένου να μην συμπέσει με τις άλλες δύο αναμετρήσεις, για τηλεοπτικούς λόγους).

    Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ρήμαξε Βέρτη, Κακέτση, Καμπουρέλη, Μαυρίδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ερντογάν ξανά εκτός ορίων: Η Δύση κάνει ανοιχτά εκστρατεία υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα



    ΣΧΟΛΙΑ