• Top Stories

    Αιχμηρή απάντηση Γλέζου για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ήθελε απλά την αυτοπροβολή (video)

    • NewsRoom
    Γλέζος


    Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Δίστομο, δίνει η πλευρά του Μανώλη Γλέζου.

    Ο κ. Γλέζος, ο οποίος διαφώνησε με την κίνηση της κα Κωνσταντοπούλου να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι προς τιμή των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, κατηγορεί την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ότι προχώρησε στην κίνηση απλά για λόγους αυτοπροβολής. Μάλιστα, υπενθυμίζει πως στο παρελθόν, όταν η κα Κωνσταντοπούλου ήταν πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είχε παρευρεθεί σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Μεγαλόπολη, κατά την οποία δεν είχε αντιδράσει ούτε στην γερμανική κατάθεση στεφάνου, ούτε και στην ομιλία του εκπροσώπου της Γερμανικής πρεσβείας.

    Η απάντηση του κ. Γλέζου, μέσα από την ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, έρχεται μετά την επίθεση εναντίον του που εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά την εκδήλωση.

    Το κείμενο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών έχει ως εξής:

    Απόψεις .. ala cart …

    – Το ένα λάθος φέρνει το άλλο και η υπερβολή μερικές φορές οδηγεί σε έναν απίστευτο κατήφορο.

    H Ζωή Κωσταντοπούλου επέλεξε να απαντήσει στα όσα έγιναν στο Δίστομο με την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης, Διαμαντή Καραναστάση.

    Και ναι μεν αυτή η ανάρτηση προκαλεί θλίψη, αλλά το ότι “Προσυπόγραψε” όπως η ίδια λέει, αποτελεί για την ίδια ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα.

    Εμείς να θυμίσουμε ότι δεν είχε τις ίδιες απόψεις στο 22-2-2015, όταν σαν πρόεδρος της βουλής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Μεγαλόπολης. Εκεί, όταν το επίσημο Γερμανικό κράτος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της πρεσβείας μίλησε από μικροφώνου στην εκδήλωση. Βίγλες Μεγαλόπολης: 71 χρόνια από την εκτέλεση 212 Ελλήνων (photos+video)

    Υπάρχει άλλωστε και το βίντεο με τις καταθέσεις στεφάνων, αλλά και η ομιλία (μετά το 8.00)

    Δεν είχε επίσης την ίδια αντίληψη για το θέμα ούτε στις 10 Ιουνίου 2015, στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο. Πάλι σαν πρόεδρος της Βουλής, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.

    Τον Ιούνιο του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις.

    Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε όμως, παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.

    Να δεχτούμε λοιπόν την αλλαγή στο τρόπο σκέψης της.

    Όμως η προσυπογραφή ενός κειμένου σαν αυτό του στελέχους της Πλεύσης, δείχνει ότι οι κινήσεις και οι πράξεις της, είχαν τελικά κίνητρα αυτοπροβολής ή δε πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γλέζος έριξε «πόρτα» στη Ζωή και έπιασε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεπέρασε κάθε όριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αμαύρωσε το μνημόσυνο στο Δίστομο

     



    ΣΧΟΛΙΑ