• Πολιτική

    Δημόσιο: Πέρα από κάθε προηγούμενο το πλήθος του έκτακτου προσωπικού

    dimosio


    Αύξηση άνευ προηγουμένου στο χρονικό διάστημα 2013 -2017, αναφορικά με το πλήθος του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Οι υπάλληλοι στα Υπουργεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης A’ και Β’ Βαθμού (δήμοι –περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έφτασαν τον Φεβρουάριο του 2017 τους 74.879, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου, είναι ωρομίσθιοι ή μετακλητοί. Πιο συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου , οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114. Το πρωτοφανές, κατά την τελευταία πενταετία, ανοδικό σερί των συμβασιούχων στο Δημόσιο ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2016. Το διάστημα εκείνο, οι συμβασιούχοι ανέρχονταν σε 53.842. Είναι λοιπόν  φανερό πως μέσα σε επτά μήνες, αυξήθηκαν κατά 21.037 ή κατά 28,1%.

    Πρόκειται για την πρώτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια, που έχει σημειωθεί τόσο μεγάλο πλήθος έκτακτου προσωπικού στις τάξεις των εργαζομένων στο Δημόσιο. Προηγούμενο ρεκόρ στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2016 (74.506), πιο πριν τον Μάιο του 2015 (68.709), τον Μάιο του 2014 (64.919) και τον Μάιο του 2013 ( 61.732).

    Πρέπει να τονίσουμε επιπλέον, ότι έως πρότινος  η υψηλότερη αύξηση του έκτακτου προσωπικού σημειωνόταν τα προηγούμενα χρόνια τον Απρίλιο και κυρίως το Μάιο και όχι το Φεβρουάριο, γεγονός που ίσως προμηνύει παραπέρα άνοδο τους επόμενους μήνες.

    Άξιο παρατήρησης αποτελεί και το γεγονός πως το σερί αυτό των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού πραγματοποιήθηκε σε μία χρονική περίοδο (Αύγουστος 2016 – Φεβρουάριος 2017), κατά την οποία αυξήθηκε και το πλήθος του τακτικού, δηλαδή μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, οι μόνιμοι υπάλληλοι στα Υπουργεία, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ αυξήθηκαν από 564.729 στους 565.430.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συντριβή ελικοπτέρου: Η κατάθεση της επιζήσασας Πλεξίδα – Πότε θα γίνει η κηδεία των θυμάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στην Ουάσινγκτον Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου και Χουλιαράκης για τη Σύνοδο του ΔΝΤ – Φρένο στις προσδοκίες από τον Ρέγκλινγκ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συγκλονίζουν τα προφητικά λόγια του υποστράτηγου: Προσοχή στα ατυχήματα, ας μην γινόμαστε χωρίς λόγο λιγότεροι

     



    ΣΧΟΛΙΑ