• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: Άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων και συλλήψεις για όσους κακοποιούν ζώα


    Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών σε οποιαδήποτε καταγγελία για κακοποίηση ζώου παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητώντας από τους εισαγγελείς όλης της χώρας να τηρούν αυστηρά προηγούμενες εγκυκλίους του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να εφαρμόζουν ακόμα και την αυτόφωρη διαδικασία με σύλληψη των δραστών, όπου ορίζει ο νόμος.

    Ο κ. Πλιώτας εξέδωσε νέα εγκύκλιο μετά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες σε όλη την Ελλάδα για βασανισμούς, κακοποιήσεις και παράνομη οικονομική εκμετάλλευση ζώων. Ετσι, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους εισαγγελείς Εφετών να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση, το βασανισμό ή τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία.

    Στην παραγγελία του αναφέρει ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Αμέσως στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και του αυτοφώρου.

    Η πρώτη εγκύκλιος εκδόθηκε το 2013 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο-Εμμανουήλ Παπαδάκη και ακολούθησε το 2014 από την τότε εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ΣτΕ κρίνει τα τσουχτερά πρόστιμα για τη «μαύρη» εργασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Siemens: Αρχίζει η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης για τις μίζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο ΣτΕ θα κριθεί ο ΕΝΦΙΑ στα μοναστήρια και την περιουσία τους



    ΣΧΟΛΙΑ