• Πολιτική

    Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η Ελλάδα υπεύθυνη για τις ζημιές που θα πάθει» – Απειλεί με χάος στη Μεσόγειο και επικαλείται το διεθνές δίκαιο!

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας άφησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με νέες παραληρηματικές δηλώσεις, επιμένοντας στην γραμμή της έντασης παρά την δυσαρέσκεια που προκαλεί ακόμα και στο «φιλικά ουδέτερο» Βερολίνο.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κόμματός του, ο «σουλτάνος» επανήλθε στην προκλητική ρητορική μιλώντας στους δημοσιογράφους, με νέες απειλές κατά της Ελλάδας. «Η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκδώσει NAVTEX για την περιοχή που το έχουμε κάνει εμείς», ανέφερε, μιλώντας για την άσκηση που ανακοίνωσε η Ελλάδα και η οποία φαίνεται πως ενόχλησε έντονα την Άγκυρα.  «Θεωρώ πως θα ήταν ωφέλιμο για τους Έλληνες γείτονές μας να κατανοήσουν πως αυτοί που έσυραν την Ελλάδα μπροστά από το τουρκικό ναυτικό, δεν θα ξαναεμφανιστούν σε πιθανό πρόβλημα που θα προκύψει στο μέλλον. Η σημερινή δήλωση της Ελλάδας θέτει σε κίνδυνο την παράκτια και ναυτική ασφάλεια όλων των πλοίων της περιοχής» ανέφερε ο Ερντογάν.

    «Από εδώ και στο εξής, η Ελλάδα θα είναι η μοναδική υπαιτία για ότι αρνητικό προκύψει στην περιοχή και για τις ζημιές που η ίδια θα προκαλέσει στον εαυτό της. Με αυτή τη στάση ενάντια στο διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει πέσει σε ένα χάος που δεν μπορεί να ξεφύγει», πρόσθεσε.

    Ο Ερντογάν εξέφρασε την ένοχλησή του και για τη στάση της ΕΕ. «Η ΕΕ δεν ήταν ποτέ έντιμη μαζί μας. Υποστηρίζουν τρομοκράτες ενάντια στην πατρίδα μας, οι οποίοι έρχονται σε εμάς από την Ελλάδα και τον PKK. Το θεωρείτε φιλία αυτό; Δεν στέκονται στο πλευρό μιας χώρας που θυσιάζει τον εαυτό της για την ανεξαρτησία και το μέλλον της. Έχει υποκριτική συμπεριφορά απέναντί μας, δεν υπάρχει καμία ενότητα σαν αξία», ανέφερε.

    Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι παράνομες γεωτρήσεις που επιχειρεί στη Μεσόγειο θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τη Μαύρη Θάλασσα, παρά την έντονη αμφισβήτηση των ειδικών πάνω στις ανακοινώσεις του για «κοίτασμα» στην περιοχή.

    «Έχουμε δείξει σε εκείνους που προσπαθούν να μας εμποδίσουν στην Ανατολική Μεσόγοειο, πως έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Σαν η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, προστατεύουμε τα δικαίωματά μας. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του Oruc Reis, ούτε από την δράση του ναυτικού μας που το συνοδεύει. Αυτοί που πρέπει να το σκεφτούν το τι θα συμβεί και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές τις οποίες έχουμε κηρύξει NAVTEX.Μετά την ανακάλυψη στη Μαύρη Θάλασσα, πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα και από τη Μεσόγειο», ανέφερε ο Ερντογάν.



    ΣΧΟΛΙΑ