• Πολιτική

    Νέες αντιφάσεις Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική – «Δεν με απείλησε ο Σαμαράς», παραδέχθηκε τελικά

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Σε νέες αντιφάσεις φέρεται να υπέπεσε ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης  του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την προανακριτική επιτροπή της βουλής, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από πηγές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, επικαλούμενος για μια ακόμα φορά κόπωση, ζήτησε τη διακοπή της κατάθεσής του. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έσπευσε να μιλήσει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δηλώνοντας πως τα δύο κόμματα διαστρεβλώνουν τις θέσεις του.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς, είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κκ. Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή και  Παπασταύρου. Ωστόσο, όταν του επισημάνθηκε από βουλευτές της ΝΔ πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά, ο κ. Παπαγγελόπουλος έσπευσε να ανακαλέσει, επικαλούμενος την… ασθενή του μνήμη.

    Στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι συναντήθηκε στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει τον Σταύρο Παπασταύρου μέσω της Ελένης Τουλουπάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως «με πήρε τηλέφωνο ο Σαμαρας, ήταν το 2016 μπορεί και το 2015, πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός», υποστηρίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός του ζήτησε να μεσολαβήσει στην κυρία Ελένη Τουλουπάκη που είχε χρεωθεί την υπόθεση Παπασταύρου.

    Ωστόσο, οι βουλευτές της ΝΔ εξήγησαν ότι η κυρία Τουλουπάκη έγινε εισαγγελέας Διαφθοράς το 2017.

    Ανασκευάζοντας ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι τελικά η κυρία Τουλουπάκη ανέλαβε την υπόθεση ως βοηθός του Οικονομικού Εισαγγελέα.

    Και πάλι όμως οι βουλευτές της ΝΔ του υπενθύμισαν πως η Ε. Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός του κ. Αθανασίου το 2016, ενώ η υπόθεση είχε αποσταλεί από τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον Σεπτέμβριο του 2015. «Δεν θυμάμαι», αναφώνησε τελικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος,

    Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος:

    Ι. Μπούγας: Είναι δυνατόν να μην θυμάστε ημερομηνίες για κάτι τόσο σημαντικό;

    Δ. Παπαγγελόπουλος: Πόσα χρόνια έχουν περάσει, κ. Πρόεδρε; Το έχει δεχθεί ο κ. Σαμαράς αυτό δημόσια ότι πήγα σπίτι του. Είχε βγει μάλιστα μετά από 45 μέρες που είχα κάνει αναφορά σε αυτή τη συνάντηση και είχε πει ότι εγώ δήθεν πήγα σπίτι του από μόνος του για να του πουλήσω εκδούλευση

    Μπούγας: Σας παρακαλώ, συνεχίστε, κύριε Παπαγγελόπουλε. Ηρεμία.

    Δ.Παπαγγελόπουλος: Έχουν περάσει πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι ημερομηνίες. Είναι δυνατόν να κρατάω ημερολόγιο; Σταματώ εδώ γι αυτό το θέμα γιατί έχω συγχυστεί επειδή από τους Βουλευτές που μόλις πετάω μια αλήθεια μου ορμάνε. Σταματώ και θα δω τι άλλο θα πω.

    «Η ατζέντα» και η «Ωδή στη δικαιοσύνη»

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε πως είναι πολέμιος «στους ψεύτες και στους απατεώνες».

    «Βεβαίως κι έχω τη δική μου ατζέντα! Η ατζέντα μου είναι αυτή για την οποία ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με εμπιστεύθηκε κι αυτήν την ατζέντα μου ανέθεσε να διεκπεραιώσω, δηλαδή την καταπολέμηση της διαπλοκής και όχι τη συγκάλυψή της. Υπουργός κατά της Διαφθοράς ήμουν. Βεβαίως κι είχα ατζέντα. Αυτή η ατζέντα ήταν γνωστή, την ήξερε ο Τσίπρας και την ενέκρινε. Και εμένα ποτέ ο Τσίπρας μου είπε τίποτα, ούτε ο Παππάς μου είπε», φέρεται να ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

    Δήλωσε πως εκτιμά ότι η συνομιλία που προσκόμισε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, μπορεί και να έχει υποστεί “κοπτοραπτική”. Ωστόσο ανέφερε πως πολλές φορές είπε ότι η συνομιλία αυτή αποτελεί “ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”, διότι δείχνει πως ούτε εκείνος ούτε η Ελένη Τουλουπάκη ήταν δυνατό να λειτουργήσουν υπό κηδεμονία.

    Αντιθέτως, υποστήριξε πως  το ηχητικό απόσπασμα, αν κάποιον αποκαλύπτει πλήρως, αυτός είναι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή «που ζητούσε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάξει την Τουλουπάκη και να της ζητήσει να σταματήσει να κυνηγά τον επιχειρηματία, υποσχόμενος ότι θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα».

    «Ποιος εκβιάζει ποιον, κύριοι, σ’ αυτή την ιστορία; Ο κ. Παππάς θα τα εξηγήσει όλα αυτά και ήδη άρχισε να τα λέει ο άνθρωπος», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    «Ο Μιωνής ευθέως ζητούσε παρέμβαση ώστε να πιεστεί η Τουλουπάκη. “Είναι τρελό. Δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν οι εισαγγελείς. Νομίζω, δεν κάνουν πίσω”, ακούγεται να λέει ο Μιωνής. Αυτό είναι ωδή στην ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των εισαγγελέων», σχολίασε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε: «Ακούγεται στο ηχητικό ότι οι εισαγγελείς “δεν κάνουν πίσω”. Τι σημαίνει αυτό, κύριοι; Ότι οι εισαγγελείς δρουν ανεξάρτητα, έχουν χαράξει τη δική τους πορεία, σωστή ή λάθος, αλλά σύμφωνα με τον νόμο, όπως τον ερμηνεύουν».

    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραμμίσει ότι τα λεχθέντα του Σάμπυ Μιωνή αποτελούν «μια αδιάψευστη απόδειξη ότι η κυρία Τουλουπάκη δεν ελέγχεται ούτε από τον Παπαγγελόπουλο ούτε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλα αυτά που της αποδίδονται σε αυτήν την ιστορία είναι ψέματα, συκοφαντίες και μεθοδεύσεις για να εξαγνιστούν τα σκάνδαλα».

    «Από το ηχητικό, η Τουλουπάκη φέρεται να λέει στον Παπαγγελόπουλο, φέρεται να λέει στον Τσίπρα -με τα λεγόμενα ή με τη συμπεριφορά της- “κι εμένα τι με νοιάζει;”. Ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης! Στείλτε την Τουλουπάκη στο δικαστήριο!», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Στο πλευρό μου ο Τσίπρας και ο Παππάς

    Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον ανάγκασαν να ζητήσει τη διακοπή της διαδικασίας, υποστηρίζοντας πως νιώθει κόπωση.

    Ωστόσο, λίγο αργότερα, αποχωρώντας από την προανακριτική επιτροπή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχολίασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τις διαρροές που τον φέρουν να παίρνει αποστάσεις από τον Νίκο Παππά.

    «Διαβάζω ότι ο Παπαγγελόπουλος άδειασε τον Τσίπρα. Ότι ο Τσίπρας άδειασε τον Παπαγγελόπουλο. Λένε ότι με εγκατέλειψαν. Όμως ο Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς έχουν σταθεί σε όλες τις δύσκολες ώρες μου και ενθαρρύνουν και τη σύζυγό μου. Αυτοί είναι οι αριστεροί. Είναι άνθρωποι», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    «Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά και χωρίς εμπάθεια το απόσπασμα της συνομιλίας Παππά-Μιωνή, θα καταλάβει ότι ο κ. Παππάς ενεπλάκη στην υπόθεση με παρέμβαση του Νετανιάχου και αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ, δεν του καθίσαμε του κυρίου Μιωνή. Και δεν του καθίσαμε μολονότι εκείνος απειλούσε και εκβίαζε», είπε επίσης ο πρώην υπουργός.

    «Δεν με απείλησε» ο Σαμαράς

    Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ξανά ότι είπε τον είχε καλέσει στην οικία του ο κ. Σαμαράς και του ζήτησε να βοηθήσει τον κ. Παπασταύρου, αλλά αυτός του αρνήθηκε ότι θα επιχειρήσει τέτοια παρέμβαση. «Του είπα, ξέχνα το Αντώνη. Εντάξει Μίμη, μου είπε. Άλλωστε τη Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος, μου είπε ο Σαμαράς», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε επίσης: «Εγώ ακόμα και στον Σαμαρά θέλω να είμαι δίκαιος. Η σχέση που είχαμε με τον κ. Σαμαρά για πολλά χρόνια, του επέτρεπε να μιλήσουμε για οτιδήποτε. Δεν με απείλησε, δεν με εκβίασε. Μου είπε Μιμάκο, σε παρακαλώ πολύ για τον Παπασταύρου. Του απάντησα: δεν γίνονται αυτά Αντώνη μου. Και επιπλέον και να το έκανα εγώ, η κ. Τουλουπάκη, δεν μασάει».

    ΝΔ: Ηχηρή παραδοχή για Σαμαρά

    Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν τα όσα δήλωσε σήμερα ο κ. Παπαγγελόπουλος: «Μετά την ηχηρή παραδοχή του πως “ο Αντώνης Σαμαράς δεν με πίεσε και δεν παρενέβη” και κατόπιν συνεχών αντιφάσεων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πιστός στο δόγμα του “όταν ζορίζομαι επικαλούμαι κόπωση”, ζήτησε εκ νέου διακοπή. Έχοντας υποπέσει σε ηχηρές αντιφάσεις ως προς τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και υπό την πίεση των λογικών ερωτήσεων που προέκυψαν εκ νέου, θέλησε να αποχωρήσει. Το κατενάτσιο του Παπαγγελόπουλου συνεχίστηκε και σήμερα προφανώς επειδή έχει φοβηθεί τις συνέπειες των παλινωδιών και των ψεμάτων του».

    Κίνημα Αλλαγής: «Ούτε τον οίκτο μας»

    «Ούτε τον οίκτο μας δεν αξίζει ο υπό διερεύνηση πρώην υπουργός! Ψέματα, αντιφάσεις και λάσπη ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή ενώπιον της Επιτροπής», σχολιάζουν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής και παρατηρούν:

    «Από την στιγμή της αποκάλυψης του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν σε γελοίους αντιπερισπασμούς.

    Ο Δ. Παπαγγελόπουλος πνίγηκε σήμερα στην ίδια του την πλεκτάνη. Και όταν ρωτήθηκε για τα πραγματικά περιστατικά της περιθρύλητης συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επήλθε η κατάρρευση και η σιωπή».



    ΣΧΟΛΙΑ