• Πολιτική

    Νέα ηγεσία στην Αρχή για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος: Ποιος είναι ο Χ. Βουρλιώτης που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος

    Χαράλαμπος Βουρλιώτης


    Με μοναδική παραφωνία την αρνητική ψήφο που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος ζητήματα επί της διαδικασίας, η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε την τοποθέτηση του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Παναγιώτη Καραγιάννη ως επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Βάσει των όσων είπε στην επιτροπή ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αρνητική στάση αφορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου τοποθέτησης του επικεφαλής της αρχής απευθείας από τον υπουργό και δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα των εισαγγελικών λειτουργών.

    Στο αντίποδα, ωστόσο, ο Χάρης Καστανίδης, από το ΚΙΝΑΛ, που άσκησε αντίστοιχη κριτική με τον συνάδελφό του δεν καταψήφισε.

    «Έχω εικόνα για τα δύο πρόσωπα και γνωρίζω καλά τις αρετές τους» είπε και πρόσθεσε πως η καταψήφιση θα ήταν «δυσανάλογα άδικη πράξη».

    Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και Μέρα25 δήλωσαν παρών, ενώ η Ελληνική Λύση υπερψήφισε.

    Ποιος είναι ο Χ. Βουρλιώτης

    Με άριστη νομική κατάρτιση, αψεγάδιαστη δικαστική σταδιοδρομία και άριστη έξωθεν μαρτυρία, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που υπέγραψε το παραπεμπτικό πόρισμα για την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

    Ο κ. Βουρλιώτης είχε αναλάβει την υπόθεση με εντολή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη, και κινήθηκε σε ελάχιστο χρόνο, αξιοποιώντας το υλικό των διωκτικών αρχών, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πόρισμα.

    Πριν γίνει ο νεότερος αντεισαγγελέας στην ιστορία του Αρείου Πάγου, είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και νωρίτερα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

    Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Δικαστών και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών κατά τη σύνταξη νομοσχεδίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κρυπτονομίσματα: Οι αναλυτές εκτιμούν πώς θα είναι σε 50 χρόνια

    Θεόδωρος Βενιάμης: Να μην υπονομεύσει η ΕΕ τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ