• Πολιτική

    Νέα ένταση στον Περσικό: Κατέρριψαν drone οι ΗΠΑ, «θρίλερ» με δεξαμενόπλοιο

    • NewsRoom


    Αυξάνεται ξανά η ένταση στην περιοχή των Στενών του Χορμούζ, καθώς το Ιράν προχώρησε στη σύλληψη ξένου δεξαμενόπλοιου την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως το Αμερικανικό Ναυτικό κατέρριψε ιρανικό drone.

    Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Boxer κατέρριψε σήμερα ένα ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Στενό του Χορμούζ, μετά αφότου το ιρανικό UAV προσέγγισε απειλητικά το αμερικανικό πλοίο πετώντας σε απόσταση μικρότερη από 1.000 γιάρδες από αυτό.

    Το USS Boxer “έδρασε αποφασιστικά” και “το drone καταστράφηκε”, δήλωσε ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από άλλες χώρες να καταδικάσουν το Ιράν και να προστατέψουν τα δικά τους πλοία.

    Λίγο νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν την Κυριακή 14 Ιουλίου ξένο δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε έναν τόνο λαθραίου πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο.

    Αν και η Ισλαμική Δημοκρατία δεν έχει αναφέρει το όνομα του πλοίου, πηγές ναυτιλιακού κλάδου τόνισαν ότι πιστεύουν ότι αυτό είναι το MT Riah. Την ίδια ώρα, πάντως, η Βρετανία διέψευσε πως πρόκειται για δεξαμενόπλοιο που πλέει υπό τη δική της σημαία.

    «Το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο και το πλήρωμά του που συνέλαβε στον Κόλπο», δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.



    ΣΧΟΛΙΑ