• Πολιτική

    Κατατέθηκε πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά (upd)

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας


    Κατατέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπή που θα διερευνήσει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, στην υπόθεση Καλογρίτσα.

    Όπως ενημέρωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας, ήδη έχουν μαζευτεί οι 30 υπογραφές από βουλευτές της ΝΔ για την πρόταση. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη.

    Η πρόταση θα ζητά τη διερεύνηση των χειρισμών του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, παράβασης καθήκοντος και ενδεχομένως της παρακώλησης ανταγωνισμού.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία που σχετίζεται με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για το παρασκήνιο που καθόρισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Η δικογραφία εστάλη στη Βουλή καθώς ο επιχειρηματίας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, έχει καταγγείλει στις δικαστικές αρχές τον διαγωνισμό ως στημένο και κατονομάζει ως τον άνθρωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στην Βουλή οι δικογραφίες για Νίκο Παππά και Folli Follie

    Νέο υπόμνημα Καλογρίτσα και νέες «βόμβες» για Νίκο Παππά: Τον κατηγορεί για 6 αδικήματα για τον «στημένο τηλεοπτικό διαγωνισμό»

    Καταγγελίες Καλογρίτσα για το στημένο τηλεοπτικό διαγωνισμό: Εξηγήσεις από την οικογένεια Χούρι – Δικαίωση του ομίλου από ελληνικό δικαστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ