Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι βομβάρδισαν ένα πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη, που διοικείται από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης ήταν το Πανεπιστήμιο Ιμάμ Χοσεΐν, που αποτελεί βασικό στρατιωτικό ακαδημαϊκό ίδρυμα των IRGC.

1

Σε ανακοίνωσή τους, οι IDF υποστήριξαν ότι στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου διεξάγονταν δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για προηγμένα οπλικά συστήματα.

«Τις τελευταίες ημέρες, επλήγη μία από τις κύριες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). Αυτή βρίσκεται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιμάμ Χοσεΐν, του κύριου στρατιωτικού ακαδημαϊκού ιδρύματος των IRGC, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως πηγή έκτακτης ανάγκης για τα στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος», ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Κίνδυνος οι Χούθι να εμπλέξουν την Υεμένη στον πόλεμο και να αυξήσουν τη σύγκρουση και την αστάθεια στην περιοχή

Μητσοτάκης: Ιδρύεται η πρώτη δημόσια Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών στην Ελλάδα, τέλος στις εκκρεμότητες δεκαετιών

Ιράν: «Φουσκώνει» τα ταμεία του παρά τη στρατιωτική πίεση που του ασκούν ΗΠΑ και Ισραήλ