• Πολιτική

    Μνούτσιν για Τούνμπεργκ: Ποια είναι αυτή; Είναι οικονομολόγος;

    • NewsRoom
    Στιβ Μνούτσιν

    Στιβ Μνούτσιν


    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ της νεαρής Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ και της κυβέρνησης Τραμπ.

    Αυτή τη φορά την σκυτάλη στη διαμάχη πήρε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος σχολίασε τις δηλώσεις της νεαρής ακτιβίστριας, η οποία καλούσε για περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση της νεαρής ακτιβίστριας από τη Σουηδία, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας να σταματήσουν να επενδύουν στα ορυκτά καύσιμα, ο Μνούτσιν είπε αρχικά: «ας πάει πρώτα να σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο και μετά ας έρθει να μας εξηγήσει τι εννοεί».

    Συνεχίζοντας, μάλιστα, σε ειρωνικό ύφος αναρωτήθηκε «ποια είναι αυτή; Είναι επικεφαλής οικονομολόγος;».

    Η κόντρα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και την Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι γνωστή, αφού η ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ τους είναι σύνηθες φαινόμενο.

    Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Νταβός, όπου ο Τραμπ από το βήμα του φόρουμ επέκρινε του προφήτες της καταστροφής και τις προβλέψεις των αποκαλύψεών τους, με την Τούνμπεργκ να είναι από κάτω εκείνη τη στιγμή και να παρακολουθεί.

    Ο Τραμπ επίσης αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Ουάσινγκτον να συμμετέχει στην πρωτοβουλία One Trillion Trees του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός για την φύτευση ή την διατήρηση 1 τρισεκατομμυρίου δέντρων, με την Τούνμπεργκ μια ώρα μετά να απαντά ότι η φύτευση 1 τρισ. δέντρων δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.



    ΣΧΟΛΙΑ