• Πολιτική

  Μητσοτάκης στο TikTok: Έτσι θα επιλέγονται οι νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία

  • NewsRoom
  Κυριάκος Μητσοτάκης

  Κυριάκος Μητσοτάκης


  Τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία εξηγεί σε βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Δείτε το βίντεο

  @kyriakosmitsotakis_

  Replying to @Κατερίνα Μαστορα για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

  ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης «μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα φίλτρα για την επιλογή των νεων διοικητών: Τα λεγόμενα κριτήρια on/off έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είται να έχει κάποια διοικητική εμπειρία».

  «Για αυτούς οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτητων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα. Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά η επιλογή από τον υπουργό» σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:

  «Αυτή διαδικασία έχει σημασία γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

  Ο πρωθυπουργός τονίζει ακόμα οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε να τους απομακρύνει ο υπουργός από τη θέση τους αν αποτύχουν.

  «Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Διαβάστε επίσης

  Νίκος Ανδρουλάκης: «Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξής μας»

  ΣΥΡΙΖΑ: Ξανθός, Σταθάκης και άλλα 115 στελέχη από την Κρήτη υπογράφουν κείμενο κατά Κασσελάκη

  Δένδιας: Η Ελλάδα επιδιώκει την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο  ΣΧΟΛΙΑ