• Πολιτική

    Μητσοτάκης στο EUMED-9: Επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτεια της Ελλάδας για παραγωγή υδρογονανθράκων

    Από Αριστερά προς τα Δεξιά: Αντόνιο Κόστα (Πορτογαλία), Κυριάκος Μητσοτάκης (Ελλάδα), Αντρέι Πλένκοβιτς (Κροατία), Νίκος Αναστασιάδης (Κύπρος), Σαρλ Μισέλ (ΕΕ), Πέδρο Σάντσεθ (Ισπανία), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Κομισιόν), Εμανουέλ Μακρόν (Γαλλία), Ρόμπερτ Γκόλομπ (Σλοβενία), Ρόμπερτ Αμπέλα (Μάλτα), Αντόνιο Ταγιάνι (Ιταλία).

    Από Αριστερά προς τα Δεξιά: Αντόνιο Κόστα (Πορτογαλία), Κυριάκος Μητσοτάκης (Ελλάδα), Αντρέι Πλένκοβιτς (Κροατία), Νίκος Αναστασιάδης (Κύπρος), Σαρλ Μισέλ (ΕΕ), Πέδρο Σάντσεθ (Ισπανία), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Κομισιόν), Εμανουέλ Μακρόν (Γαλλία), Ρόμπερτ Γκόλομπ (Σλοβενία), Ρόμπερτ Αμπέλα (Μάλτα), Αντόνιο Ταγιάνι (Ιταλία). (EPA/BIEL ALINO)


    Σε νέα παρέμβαση με στόχο την εξεύρεση πανευρωπαϊκής λύσης στο ζήτημα του πλαφόν για το φυσικό αέριο προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής EUROMED-9 στο Αλικάντε της Ισπανίας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, εστίασε στην ανάγκη εύρεσης μιας λύσης στην καυτή αυτή εκκρεμότητα, η οποία εκθέτει την ευρωπαϊκή ηγεσία στα μάτια των πολιτών, στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

    Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται.

    Ο Πρωθυπουργός, για ακόμα μια φορά, τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται να υποστηρίξει τις εταιρείες μας, να προμηθευτούν το αέριο που χρειαζόμαστε από την παγκόσμια αγορά. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά».

    Επίσης, ανέδειξε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και ανέπτυξε το σχέδιο της Ελλάδας για την επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτειά της.

    «Εάν μπορούσαμε να φέρουμε ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο», ανέφερε με έμφαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης στο Capital Link: Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ