• Top Stories

    Μητσοτάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν κλείνει ζητήματα αλυτρωτισμού – Δεν θα την ψηφίσουμε

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    «Στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα τα ζητήματα αλυτρωτισμού, κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπερψηφίσει είτε στη σημερινή Βουλή, είτε σε όποια επόμενη» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα Politika, εν όψει της επίσκεψής του στο Βελιγράδι σήμερα και αύριο.

    Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται για δεύτερη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Σερβία, στο πλαίσιο τόσο της στενής συνεργασίας της ΝΔ με το σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, όσο και των ιδιαίτερα στενών πολιτικών σχέσεων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντρ Βούτσιτς.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι η Σερβία είναι «αναμφισβήτητα στην πρώτη θέση της ‘κούρσας’ προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την επιθυμία «η διμερής συνεργασία να είναι ακόμα πιο στενή και να έχει στρατηγικό χαρακτήρα και ουσία».

    Για το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι παραμένουν πολλά κενά και θολά σημεία, τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν από τις αλβανικές αρχές. Προσθέτει ότι δηλώσεις που έγιναν από την αλβανική πλευρά «δεν βοήθησαν» και πρέπει όλοι να είναι «πολύ προσεκτικοί».

    Σε ερώτηση για το κυβερνητικό σχέδιό του ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «έχουμε το σχέδιο και την αποφασιστικότητα για να τα καταφέρουμε. Σας είπα τους άξονες του σχεδίου μας. Μικρότεροι φόροι, μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων. Και παράλληλα, αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διακυβέρνησης.

    » Η κρίση των τελευταίων χρόνων μας έκανε όλους σοφότερους. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να μην επιστρέψει στις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Και σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε.

    » Το μήνυμα που στέλνω σε όλους είναι ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που θα πατάει ξανά γερά στα πόδια της. Μια χώρα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Με ισχυρή ανάπτυξη και επενδυτικές ευκαιρίες. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους και όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης θα επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα μας. Μπορούμε να το πετύχουμε. Δεν είναι σύνθημα, είναι υπόσχεση σε κάθε Έλληνα και κάθε φίλο της Ελλάδας, όπως εσείς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές στις επόμενες εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών

     



    ΣΧΟΛΙΑ