• Πολιτική

    «Μαύρος καπνός» από EuroWorking Group: Δεν έχει σταλεί ακόμα η επιστολή Τσακαλώτου (upd)

    Μαύρος καπνός EuroWorking Group


    Παράταση στο θρίλερ στο EuroWorking Group με τις πηγές από τις Βρυξέλλες να αναφέρουν πως οι διαβουλεύσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών θα συνεχιστούν και αύριο.

    Οι Βρυξέλλες τελούν εν αναμονή της ελληνικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών, αναφέρουν οι πηγές από την Ευρώπη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποσταλεί την Πέμπτη.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, η επιστολή συντάσσεται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και επομένως, πρόκειται να πάρει περισσότερο χρόνο από αυτό που προβλεπόταν.

    Ωστόσο, η ίδια πηγή εκτιμούσε πως «οδεύουμε προς μία λύση» και απέκλειε το ενδεχόμενο να χρειαστεί έκτακτο Eurogroup.

    Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, ο κύριος Χουλιαράκης ζήτησε χθες στο Euro Working Group από τους Θεσμούς, να αποστείλουν γραπτώς τις ενστάσεις τους, με καθαρό τρόπο, ώστε η ελληνική πλευρά να απαντήσει στα αντίστοιχα ερωτήματα.

    Νωρίτερα, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έκαναν λόγο για έναν σκληρό κύκλο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης οι οποίοι ζητούσαν να υπάρχει ρητή και σαφής αναφορά μέσα στην επιστολή που θα συντάξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι αν δεν επιτευχθούν οι συμφωνημένοι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016 τότε η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει ισοδύναμα μέτρα.

    Οι Ευρωπαίοι πιστωτές απαιτούν να προσδιοριστεί από τώρα -και να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό- ότι θα γίνουν μειώσεις σε συντάξεις αν τον Απρίλιο προκύψει απόκλιση από τους αναμενόμενους δημοσιονομικούς δείκτες.

    Το σίγουρο είναι πως τα βραχυπρόθεσμα αναμένεται πλέον, όπως επισημαίνει και η ελληνική πλευρά, να ξεπαγώσουν στην αρχή της νέας χρονιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Στην Ελλάδα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις και αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή Τσακαλώτου: Ανυποχώρητοι οι δανειστές – Ζητούν έκτακτο Eurogroup

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γραπτή δέσμευση για το «μποναμά Τσίπρα» ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ