• Πολιτική

    Μας τρολάρει ο Τσακαλώτος: Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξήθηκε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ!

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Μία μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα ανέφερε για τα μεσαία στρώματα στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter.

    Συγκεκριμένα oκ. Τσακαλώτος ανέφερε συγκεκριμένα:

    “Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε χτες ότι θα αποζημιώσει τα μεσαία στρώματα για τις απώλειες που είχαν από την κυβέρνησή μας. Αλλά έκανε πως δεν διάβασε τους αριθμούς για την καταστροφή της μεσαίας τάξης από τη ΝΔ και τη μικρή έστω βελτίωση της θέσης της από το 2015 και μετά. Του θυμίζω: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης”.

    Προφανώς ο κ. Τσακαλώτος ξεχνά την υπερφορολόγηση που έχει γονατίσει την μεσαία τάξη και τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα που βγαίνουν σε βάρος των φορολογούμενων αλλά και τη στάση πληρωμών των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και βγήκε με ενθουσιασμό να δηλώσει ότι εισόδημα όχι μόνο αυξήθηκε αλλά θα αυξηθεί κι άλλο.

    Η συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι ενόχλησε τον υπουργό των Οικονομικών καθώς νωρίτερα είχε τοποθετηθεί με ένα ακόμα tweet γράφοντας ότι: “Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε σήμερα στον ‘Αλφα ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς διακρίσεις ανοικτό για όλους τους Έλληνες. Φαντάζομαι με την ίδια έννοια που το ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο ανοίγει τις πόρτες του όχι μόνο για τους πλούσιους, αλλά και για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι μύθοι του Αισώπου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης για «φαύλο Πολάκη»: Ντροπή κ. Τσίπρα που τον κρατάτε στην κυβέρνησή σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση: Η «βόμβα» ΔΕΗ και τα επιδόματα των φτωχών – Μήπως φταίνε Μητσοτάκης και Μαρινάκης και για αυτά;

     



    ΣΧΟΛΙΑ