• Πολιτική

    Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και η ΝΔ εκτελεί (video)

    • NewsRoom

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν να «θολώσουν τα νερά και να κρύψουν την στρατηγική τους σύμπλευσή στα βασικά θέματα».

    «Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ όπως καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που προσχεδίασαν το έγκλημα κατά της λαϊκής κατοικίας που σήμερα ολοκληρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό το συμβολικό χαρακτήρα έχει η ψήφος μας», ανέφερε.

    Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ, «ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και η ΝΔ εκτελεί». «Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ λέγατε ότι είναι πατριωτικό καθήκον να πληρώνει ο εργαζόμενος τον άδικο φόρο του ΕΝΦΙΑ ακόμα και αν δεν έχει. Η ΝΔ σήμερα το πάει ένα βήμα παραπέρα. Θεσμοθετεί την 3ετή εργασία υπέρ των τραπεζών», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τις διαμαρτυρίες απέναντι στους πλειστηριασμούς», υπενθύμισε ο κ. Κουτσούμπας. «Σήμερα η ΝΔ φέρνει τον ηλεκτρονικό χαφιέ για να ξέρει η τράπεζα από που να δώσει και που να πάρει».  «Η κατάργηση προστασίας πρώτης κατοικίας έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

    «Αντί να δώσετε ανάσες στα λαϊκά νοικοκυριά χορηγείτε μπουκάλες οξυγόνου στις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

    «Η μομφή για όλους εσάς είναι δεδομένη για τη θηλιά των χρεών που βάλατε σε εργαζόμενους και μικροεπιχειρηματίες. Εχετε το θράσος να παρουσιάζετε το πτωχευτικό νομοσχέδιο ως δεύτερη ευκαιρία. Λίγο ακόμα και θα ζητήσετε να σας στήσουν άγαλμα. Καθιερώνετε για πρώτη φορά την πτώχευση φυσικού προσώπου. Για πρώτη φορά ο μισθωτός ο αγρότης χάνει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα εισοδήματά του. Το έγκλημα ολοκληρώνεται. Κάνετε τους εργαζόμενους νοικάρηδες στα σπίτια τους που τα έχουν ήδη πληρώσει. Το έγκλημα εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες βήμα – βήμα προωθούν όλο και πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις για να φορτώσουν τα χρέη στις πλάτες του λαού» είπε ο κ. Κουτσουμπας.

    Πέρα από το πτωχευτικό νομοσχέδιο ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις μαθητικές κινητοποιήσεις λέγοντας «Η γνήσια πρόοδος και ριζοσπαστισμός που επικαλεστήκατε κ. πρωθυπουργέ εκφράζεται στον αγώνα τον μαθητών που η κυβέρνηση συκοφάντησε. Δεν τα καταφέρατε. Όσα παπαγαλάκια και αν επιστρατεύτηκαν και όσες συλλήψεις 14χρονων και αν έγιναν το γνήσιο μαθητικό κίνημα νίκησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Σε αυτό το κράτος οι υπουργοί παιδείας και προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε τη βία απέναντι στην νεολαία, τους μαθητές και φοιτητές».

    Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είπε πως «Η ΝΔ συμπλέει στρατηγικά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεργασίες με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά αποτελούν ασπίδα ενώ είναι απειλή. Η ΝΔ επικύρωσε την συμφωνία που εσείς υπογράψατε για να μετατραπεί όλη η χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

    Αναφορικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας ωστόσο στην συγκεκριμένη συγκυρία μπορεί να «περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση».



    ΣΧΟΛΙΑ