• Πολιτική

    Κώστας Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πλειστηριασμό υποσχέσεων

    • NewsRoom
    Κώστας Αχ. Καραμανλής

    Κώστας Αχ. Καραμανλής


    Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι: «Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να σηκώνει τους τόνους, για ευνόητους λόγους. Διότι διαπιστώνει ότι πάει σε μία εκλογική μάχη και υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας. Προσπαθούν να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση, το κομματικό τους ακροατήριο και για αυτό για άλλη μία φορά ακούγονται οι συνήθεις υπερβολές».

    Χαρακτήρισε όμως «ανησυχητικό ότι πάμε σε μία εκτός ορίων σύγκρουση», επισημαίνοντας ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ «μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, στο 2012, μου θυμίζει την πάνω και την κάτω πλατεία».

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, βαδίζουν στην προεκλογική περίοδο στηρίζοντας κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων. Υπενθύμισε άλλωστε τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση κατά την πανδημία και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

    Όσον αφορά στη στήριξη των αγροτών, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ο ίδιος εκλέγεται σε μία αγροτική περιφέρεια και γνωρίζει τα αιτήματα. Αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική διαφορά, υπενθυμίζοντας ότι η τεράστια αυτή αδικία νομοθετήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ η σημερινή Κυβέρνηση έρχεται να κάνει μία διορθωτική κίνηση.

    Υπενθύμισε, ότι αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωσε μισθούς και συντάξεις, ενώ αύξησε τους φόρους. «Εμείς δεν λέμε ότι όλα έχουν γίνει τέλεια, αλλά θα σας θυμίσω ότι τα 4,5 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας ισοπεδώθηκαν τα πάντα», τόνισε ο κ. Καραμανλής. Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα χρειαζόταν επί ΣΥΡΙΖΑ το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, γιατί δεν μπορούσε να δανειστεί, για αυτό και η τότε Κυβέρνηση αύξησε 15 φορολογικούς συντελεστές και μείωσε πάνω από 20 φορές τις συντάξεις. Υπογράμμισε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνδυνο τη χώρα «με τις ανοησίες του Βαρουφάκη και τα δημοψηφίσματα».

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε, συνεπώς, ότι: «Το δίλημμα των εκλογών είναι Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας».

    Όσον αφορά στο ζήτημα των καλλιτεχνών επισήμανε την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού, ο οποίος παρεμβαίνει ο ίδιος για να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα, με προσοχή και ειλικρίνεια.

    Ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Καραμανλής σχολίασε: «Υπάρχει μία σύγχυση στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ και το οικονομικό του επιτελείο. Μας λέει ότι πρέπει να πάμε το βασικό μισθό στα 880ευρώ. Μου θυμίζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μακάρι να τον πηγαίναμε και στα 1.200 το βασικό μισθό. Το ζήτημα είναι, αυτό το αντέχει η οικονομία; Αυτή είναι η διαφορά μιας σοβαρής Κυβέρνησης που μοιράζει με προσοχή από τα διαθέσιμα, από αυτά που έχει, με ένα πλειστηριασμό υποσχέσεων».

    Υπογράμμισε επίσης: «Εμείς ποτέ δεν υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Ποτέ δεν βγήκε ο κ. Μητσοτάκης να πει στους καλλιτέχνες ή στους συνταξιούχους ότι θα τους δώσει κάτι που δεν μπορεί».

    Ο κ. Καραμανλής σχολίασε άλλωστε ότι: «Συνήθως στις εκλογές υπόσχονται τα πάντα αυτοί που ξέρουν ότι είναι μακριά από την εξουσία» και τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση και υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Το ξέρουμε αυτό το έργο και οι πολίτες στις εκλογές θα αποφασίσουν».

    Διαβάστε επίσης:

    «Αποθέωση» της Ελλάδας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συγκινητική η εικόνα Δένδια και Τσαβούσογλου

    Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα – Τι θα συζητηθεί



    ΣΧΟΛΙΑ