ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε σήμερα η αυλαία – Η ανθρωπογεωγραφία των υποψηφίων, ο τρόπος βαθμολόγησης και οι μοριοδοτήσεις
«Πριν από τέσσερις μήνες θεσμοθετήσαμε ένα νέο, αξιοκρατικό και πιο στοχευμένο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για έναν νόμο που πολλοί μας έλεγαν πως δεν θα εφαρμοστεί κι όμως εμείς το κάναμε πράξη, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών», Νίκη Κεραμέως.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή το πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ για όλες τις θέσεις Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.
Για τις συνολικά 173 θέσεις υποβλήθηκαν 1.101 αιτήσεις, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στον διαγωνισμό έφτασε το 94%. Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία αξιολόγησης οριζοντίως στον Δημόσιο Τομέα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται στον δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 50 χώρες, διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες.
Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας τους και οι πρώτοι 7 θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, πάντα υπό το ΑΣΕΠ.
Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανταποκρίνεται πλήρως στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής μας και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην οικοδόμηση ενός πιο αποτελεσματικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη.
Διαβάστε επίσης:
Κασσελάκης: Παίζετε με τις λέξεις «καρατόμηση – μετάθεση» και εμπαίζετε τον ελληνικό λαό
Παύλος Μαρινάκης: Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται σε νόμο του 2021, τον οποίο εμείς αλλάξαμε το 2022
ΤτΕ: Aμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων τον Φεβρουάριο – Μείωση για τα νέα δάνεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και την περιοχή της Μέσης Ανατολής
- Συγκέντρωση για τα Τέμπη στο Σύνταγμα: 128 προσαγωγές και 3 συλλήψεις
- Οι φωτογραφίες της Καισαριανής στο ελληνικό κράτος – Ολοκληρώθηκε η αγορά
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πόσα πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται σήμερα στην περιοχή των επιχειρήσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.