• Πολιτική

    «Καίει» τον Νίκο Παππά ο Καλογρίτσας – Στριμωγμένος ο Αλ. Τσίπρας, να δώσει απαντήσεις ζητά η ΝΔ

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας


    «Καίει» το Μέγαρο Μαξίμου επί ημερών του Αλέξη Τσίπρα -και ειδικά τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό, Νίκο Παππά,- η νέα μήνυση που κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Οι απανωτές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών περί υπόγειων διαδρομών και παρακρατικών μεθόδων σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να τοποθετηθεί δημόσια για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Όσα αποκαλύπτονται από την μήνυση Καλογρίτσα έρχονται να προστεθούν στις αποκαλύψεις Μιωνή, πριν από λίγες ημέρες. Εκεί -πάλι- ο Νίκος Παππάς εμφανιζόταν να μιλάει για «μαγαζί» και για κάποιους που βγάζουν «λεφτά, πολλά λεφτά».

    «Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί, είναι πράγματι ανατριχιαστικά όλα αυτά που έχουμε δει» σχολίασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Με βάση όσα αναφέρονται στην έγκληση Καλογρίτσα κατά της λιβανέζικης CCC, ήταν εν γνώσει κυβερνητικών παραγόντων και του Μεγάρου Μαξίμου εικονική συμφωνία της εταιρείας «Τοξότης» με την λιβανέζικη CCC, από την οποία δόθηκε στον εργολάβο το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

    Μάλιστα, στην έγκληση παρουσιάζεται ένα email, με ημερομηνία 27- 8- 2016, το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα, που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα, όπου φαίνεται ότι για τη συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

    Το επίμαχο email

    «Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury <[email protected]> έγραψε:

    Αγαπητέ Κυριάκο

    Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή.

    Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

    Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

    Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

    Αναμένοντας τις απόψεις σας.

    ***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***

    Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς»

    Ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται στον Νίκο Παππά και το «White House», ενώ ισχυρίζεται ότι η εταιρεία CCC κατέβαλε μέρος της συμμετοχής της σε αφανή εταιρεία που είχε συσταθεί «το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό» της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά, η οποία είχε σκοπό να πάρει τηλεοπτική άδεια.

    «[…] όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν,  η φερόμενη σύμβαση  περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς  εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος  δεν  ήταν  η  αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο  της οποίας (αφανούς  εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά  «μπροστά»  την  άνω αιτούσα και θυγατρική  της –  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να  καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος  της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω  αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο  την ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε  συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία  και   υπό τον συντονισμό  της  κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του  αρμόδιου  Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η  οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό  είχε τη συμμετοχή της στον   διενεργηθέντα  το καλοκαίρι  του  2016  Διεθνή Διαγωνισμό  για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών   εθνικής  εμβέλειας [οράτε  σχετική υπ’ αριθμόν 1/2016 Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού  της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Σχετικό 4.]» αναφέρεται στην έγκληση.

    Μεταξύ άλλων ο Χρ. Καλογρίτσας λέει ακόμη πως η συνολική συμμετοχή της CCC ήταν 25 εκατ. ευρώ, αλλά δόθηκαν μόνο τα 3 εκατ. ευρώ, τα οποία τελικά -όπως λέει- δόθηκαν στο Documento.

    Όπως σημειώνει στο κείμενο της έγκλησης, η μη απόκτηση τηλεοπτικής άδειας είχε ως αποτέλεσμα «η οικογένεια Καλογρίτσα,  η  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», αλλά και όλες οι εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Καλογρίτσα που είχαν επενδύσει σε αυτό να υποστούν ανεπανόρθωτο διασυρμό και πλήρη οικονομική καταστροφή».

    «Η άνω  εταιρεία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» μη  τηρώντας  τις  συμβατικές  της υποχρεώσεις ουδόλως κατέβαλε το  λοιπό μέρος της άνω συμφωνημένης συμμετοχής της μέχρι  του ποσού των € 25.000.000, ως  είχε  συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα   από υπαιτιότητα της άνω εταιρείας CCC, το οικείο επενδυτικό σχήμα να  καταρρεύσει, να  μην καταστεί  εφικτή η κατακύρωση σε αυτό άδειας παρόχου εκπομπών   εθνικής  εμβέλειας και  συνακόλουθα  εξ αυτού  του λόγου η  Οικογένεια Καλογρίτσα,  η  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», αλλά και  όλες  οι  εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Καλογρίτσα που είχαν  επενδύσει σε αυτό να  υποστούν ανεπανόρθωτο διασυρμό και πλήρη οικονομική καταστροφή. 

    1.8. Κατόπιν τούτου, άπαντες  οι  εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε  συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε  υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού  Δικαστηρίου και του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος  της CCC να  λάβει πίσω  το άνω ποσό € 3.000.000,  το οποίο είχε  καταβληθεί για  την άνω αιτία και  είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε  Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento,  παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και  σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί  δήθεν προκαταβολή  έναντι  της άνω ανύπαρκτης σύμβασης  “υπεργολαβίας”, η οποία  δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα  μπορούσε άλλωστε ακριβώς  διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή  της προκαταβολής, που  δήθεν είχαν δώσει για  αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

    Από όσα καταγγέλλονται από τον Χρήστο Καλογρίτσα γεννώνται για ακόμη μια φορά ερωτήματα σχετικά με τις πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά για τον ρόλο που έπαιζε ο Νίκος Παππάς. Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλείται από την σημερινή κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για όσα αναφέρει ο εργολάβος, ο οποίος επί της ουσίας καταγγέλλει σχέδιο εν γνώσει κυβερνητικών αξιωματούχων να δημιουργηθεί τηλεοπτικός σταθμός υπό την καθοδήγηση και τον έλεγχο της τότε κυβέρνηση.

    «Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όλα αυτά που έχουμε δει το Σαββατοκύριακο, τα οποία προστέθηκαν σε προηγούμενες αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να σιωπά. Περιμένουμε την τοποθέτησή του» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Σημείωσε ότι τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν είναι ήδη σε γνώση της Δικαιοσύνης, επομένως, όπως είπε τα πρώτα βήματα θα προέλθουν από εκεί.

    «Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Όμως προέχει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας. Είναι θέμα όχι δημοσιογραφίας, είναι θέμα δημοκρατίας» υπογράμμισε.

    Ο κ. Τσίπρας «οφείλει ο ίδιος να απαντήσει αν δεν ήξερε, δεν άκουγε ή συγκάλυπτε ή ενορχήστρωνε. Σ’ αυτά τα ερωτήματα προφανώς οφείλει μια απάντηση την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει, αλλά δεν θα την αποφύγει» λέει ο Μανώλης Όθωνας από το Κίνημα Αλλαγής.



    ΣΧΟΛΙΑ