• Πολιτική

    Πέτσας: Περιμένουμε δημόσια τοποθέτηση από τον Αλ.Τσίπρα για όσα ανατριχιαστικά μάθαμε το Σαββατοκύριακο

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Περιμένουμε δημόσια τοποθέτηση από τον Αλέξη Τσίπρα για όσα ανατριχιαστικά μάθαμε το Σαββατοκύριακο, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

    «Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο ‘μαγαζί’, όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες» τόνισε ο κ. Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    «Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών» πρόσθεσε.

    Οι πτήσεις από Βρετανία

    Για την τουριστική κίνηση εν μέσω πανδημίας ανέφερε πως ξεκινούν οι πτήσεις από Βρετανία προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια από 15 Ιουλίου.

    Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η απόφαση για τις απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία ελήφθη σε συνεννόηση με τις βρετανικές Αρχές και έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των ειδικών.

    Για την Σουηδία είπε ότι «παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

    Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος από τις 7 Ιουλίου του 2019, όταν οι πολίτες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να συγκροτήσει αυτοδύναμη, ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και του ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου στην επόμενη τετραετία».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση με έναν απολογισμό των δράσεων ανά υπουργείο, επ’ αφορμή της συμπλήρωσης, αύριο, ενός έτους από την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πέτσας στα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, στην έναρξη των εργασιών κατεδάφισης στο Ελληνικό, στην κατάσταση στο μεταναστευτικό ζήτημα.



    ΣΧΟΛΙΑ