• Πολιτική

    Προς απόσυρση η υποψηφιότητα Κεγκέρογλου – Τι είπε ο Παπανδρέου στον Ανδρουλάκη

    • NewsRoom
    Βασίλης Κεγκέρογλου: Καταθέσετε τροπολογία για παράταση για τη λειτουργία του Ναυπηγείου Ελευσίνας

    Βασίλης Κεγκέρογλου


    Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου είχε σήμερα στην Βουλή ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και ένας εκ των έξι διεκδικητών της ηγεσίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών του πρώην πρωθυπουργού με τους έξι υποψηφίους εν όψει της 5ης Δεκεμβρίου.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Κεγκέρογλου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εμμέσως προαναγγέλλει την αποχώρηση από την κούρσα διαδοχής.

    Μέχρι στιγμής, πάντως, οι άλλοι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι δεν αποσύρονται, τουλάχιστον προς το παρόν.

    Η ανακοίνωση Κεγκέρογλου

    Στη δήλωσή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρει: «Σήμερα, είχα μια γόνιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη διασφάλιση της ενότητας και της μέγιστης δυνατής συμμετοχής στις διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

    Ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

    Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας.

    Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της Προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει ΑΞΙΑ και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με Σοσιαλδημοκρατική Ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

    Η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις.

    Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 18 Οκτωβρίου 1981».

    Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Cretalive.gr και απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, o Βασίλης Κεγκέρογλου άφηνε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

    Λίγο πριν συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό, ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, τόνιζε ότι «μία πιθανή κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη αλλάζει τα δεδομένα της κούρσας».

    Πρόσθεσε πως «θα επαναξιολογήσω τη στάση μου και τη δική μου συμμετοχή».

    «Το κλειδί που μας λείπει και πρέπει να βρούμε εκ νέου είναι η επανασύνδεση με την κοινωνία. Έχουμε σχέδιο, έχουμε πολιτική αλλά μας λείπει η επαφή με την κοινωνία», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

    Επαφή Παπανδρέου – Ανδρουλάκη

    Στην μισάωρη συνομιλία που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να του ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος και του ζήτησε να είναι στο πλευρό του.

    «Κατεβαίνω γιατί θέλω να μεγαλώσω την παράταξη» φέρεται να είπε. Σύμφωνα με συνεργάτες του ευρωβουλευτή, «ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε σε καλό κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αναγνώρισε το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Παπανδρέου: Η αινιγματική ανάρτηση για τους νέους αγώνες – Με το βλέμμα στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

    Γιώργος Παπανδρέου: Βολιδοσκοπεί και «οπλίζει» – Ο γρίφος των επαφών του πρώην πρωθυπουργού

    Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε το ενδιαφέρον του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ



    ΣΧΟΛΙΑ