• Πολιτική

    Γιώργος Παπανδρέου: Η αινιγματική ανάρτηση για τους νέους αγώνες – Με το βλέμμα στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom


    Την επόμενη κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου περιμένουν όλοι στο ΚΙΝΑΛ, στο δρόμο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

    Σε ανάρτησή του με αφορμή την επέτειο από την 18η Οκτωβρίου 1981, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε για πρώτη φορά την εξουσία, ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε στο Facebook:

    «18 Οκτώβρη 1981
    Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

    18 Οκτώβρη 2021
    Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού.»

    Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται από τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά και τον γύρο επαφών που έχει από χθες με τους έξι υποψηφίους.

    Μάλιστα, η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίκτρια της υποψηφιότητάς του, δήλωσε ότι ίσως σήμερα, ανήμερα της επετείου της 18ης Οκτωβρίου 1981, ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.

    Η κ. Μπατζελή είπε ακόμη πως το κόμμα δεν μπορεί να πάει σε αυτή την διαδικασία με επτά υποψηφιότητες, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι κάποιοι πρέπει να αποσυρθούν.

    Η σημερινή ανάρτηση μπορεί να θεωρηθεί ως η προαναγγελία της διεκδίκησης από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου της αρχηγίας στο ΚΙΝΑΛ, καθώς χαρακτηρίζει τη σημερινή ημερομηνία ως αφετηρία για την οικοδόμηση προοδευτικής προοπτικής.

    Κανείς δεν αποσύρεται -προς ώρας

    Πάντως, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων, κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να αποσύρει την υποψηφιότητά του, τουλάχιστον όχι σε αυτή την φάση, πριν δηλαδή ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο κ. Παπανδρέου.

    Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο. Εξερχόμενος ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα». Πρόσθεσε ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης.

    Μετά την συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο Παύλος Χρηστίδης είπε: «Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Σημείωσε επίσης πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και των διαδικασιών.

    Επίσης, υπήρξε επικοινωνία και με τον Χάρη Καστανίδη, από το περιβάλλον του οποίου ξεκαθαρίζεται ότι παραμένει σταθερός στην διεκδίκηση της ηγεσίας. Επικοινώνησε χθες και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο, Δεύτερα.

    Κατηγορηματικός ο Λοβέρδος

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός σε ομιλία που είχε το βράδυ του Σαββάτου στη Χαλκίδα. Είπε ότι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Σημίτης αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να διασφαλίσουν τις διαδικασίες, αλλά και τη σοβαρότητα της εκλογικής διαδικασίας. «Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει. Όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει» είπε.

    Το ίδιο σαφής αναμένεται να είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνομιλία που θα έχουν σήμερα, καθώς άνθρωποι του περιβάλλοντός του αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

    «Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία, που πρέπει να σεβαστούμε. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες τους» λένε.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει σήμερα συνάντηση και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με τον οποίο είχε μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Παπανδρέου: Βολιδοσκοπεί και «οπλίζει» – Ο γρίφος των επαφών του πρώην πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ