• Top Stories

    «Καταιγίδα» κυβερνητικών υποσχέσεων με το βλέμμα στην κάλπη

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός


    Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις από αγορές και δανειστές, η κυβέρνηση υπόσχεται προσλήψεις και παροχές σαν να μην υπάρχει αύριο, βάζοντας σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Με το βλέμμα στις εκλογές, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου με σειρά εξαγγελιών για προσλήψεις, επιστροφή αναδρομικών και φοροελαφρύνσεις.

    Από την ημέρα της ανακοίνωσης της συμφωνίας με την Εκκλησία η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρεσέντο εξαγγελιών και υποσχέσεων, που δεν μπορεί παρά να προβληματίσουν για το πού θα βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν όλα αυτά, αν φυσικά γίνουν.

    Η αρχή έγινε την επομένη της συμφωνίας με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλά για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο από το 2020 και μετά. Το επανέλαβε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου λέγοντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής φροντίδας.

    Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ως αυτή που θα αποκαταστήσει τις αδικίες, που άλλοι έφεραν, χωρίς βεβαίως κανείς στο Μαξίμου να μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί ότι αυτές οι πολιτικές εγκαλούνται για την κακή πορεία της χώρας, δεν έφταιξε από μόνη της η διαφθορά.

    Χθες ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στον Alpha πολλά υποσχόμενος. «Φέρνουμε αντίμετρα χωρίς μέτρα, πάει καλά η οικονομία, στη ΔΕΘ είχα εξαγγείλει μέτρα 750 εκατ. ευρώ και τώρα πάμε στα 900 εκατομμύρια. Θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που πονάει η ελληνική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Όσο για το δημοσιονομικό κόστος δεν θα μπορούσε να είναι πιο (α)σαφής. «Το δημοσιονομικό κόστος θα είναι 200 εκατομμύρια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καλύψουμε. Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους, εκεί που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

    Είχε προηγηθεί η εμφάνισή του στη Βουλή στη συζήτηση για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια. Η ομιλία του είχε κύριο στόχο να εκθέσει την αξιωματική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να ασκήσει πιέσεις στο ΚΙΝΑΛ: «Φαντάζομαι ότι με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μας» είπε.

    Με βάση τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, προβλέπεται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους και η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 10% έως 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά μέσα στο 2019 και μεσοσταθμικά 30% έως 50% μέσα στο 2020.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον κόσμο του ο Τσίπρας: Τώρα τάζει παροχές μεγαλύτερες κι από όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Επιβεβαιώθηκε πως συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες, καλό βράδυ κ. Τσίπρα!

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Παρά το καμπανάκι της Κομισιόν, η κυβέρνηση τάζει και προκαλεί: Θα λέτε «ναι» σε όλα, είπε ο Τσίπρας στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ