• Πολιτική

    Κασσελάκης: Το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Ανοιξε την πόρτα του φρενοκομείου ο Κασσελάκης

    Ανοιξε την πόρτα του φρενοκομείου ο Κασσελάκης


    Έντονη κριτική άσκησε ξανά κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της “Ομπρέλας” ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά «επί ποδώς»,  με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατευθύνεται από την Πλάκα στη Βουλή.

    Ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε επίσης να προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθούν μαζί όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί.

    Σχολιάζοντας το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα επί υπουργού Οικονομικών του κ. Τσακαλώτου, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υποστήριξε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Φίλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ζήτησε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «πατριωτική Αριστερά».

    «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη διαγραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κ.Ο του κόμματος.

    Με σαφείς αιχμές προς τους αντιφρονούντες στο κόμμα του, ο κ.Κασσελάκης τόνισε: «θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε… Προφανώς το κόμμα είχε παθογένειες».

    Η κάμερα της εκπομπής Live news συνάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλάκα,  ενώ εκείνος κατευθυνόταν στη Βουλή. Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί.

    Για το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας.

    Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους τόνισε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

    Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ακόμα ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι». «Εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά» πρόσθεσε.

    Για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας».

    «Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» συμπλήρωσε.

    Όσον αφορά στην κόντρα του με τον Αδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι ο τελευταίος δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει την παραίτησή του».

    Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σχολίασε ότι «πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση, να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας»

    Αμέσως μετά τόνισε πως «πρέπει να έχουμε μεγάλες επενδύσεις σε στέγη, σε περιβάλλον, στο θέμα της φτώχειας και εννοείται και στα δικαιώματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μια λαμογιά για να πάει μπροστά».

    Διαβάστε επίσης: 

    Τι συμβαίνει με τη Motor Oil και το ρωσικό πετρέλαιο – Δημοσίευμα της Washington Post

    Cyprus Confidential: Το μυστικό deal των 40 εκατ. δολαρίων του Πούτιν με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς

    ΕΤΑΔ: Αποκαθίστανται τα πληροφοριακά συστήματα μετά το χακάρισμα



    ΣΧΟΛΙΑ