• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: «Προϋπολογισμός ανεδαφικών προβλέψεων και επιδεικτικής αδιαφορίας για τις κοινωνικές ανάγκες»

    • NewsRoom
    Εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


    Συνολική κριτική στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ασκούν με σημερινή τους ανακοίνωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας ότι «το προσχέδιο που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση προμηνύει νέα μνημόνια. De jure ή De facto».

    Αναφέρουν ότι «οι προβλέψεις του Προσχεδίου για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2021 είναι ανεδαφικές» και προσθέτουν: «Με πρόβλεψη για ύφεση φέτος 8,2% και ανάκαμψη 7,5% το 2021 η κυβέρνηση επιμένει σε μία ανάκαμψη τύπου V, η οποία με βάση τα μέτρα που λαμβάνει αλλά και τις υποθέσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται είναι απολύτως μη ρεαλιστική».

    Αναφέρονται στις «μειωμένες παρεμβάσεις του Προϋπολογισμού που προβλέπονται για τις συνέπειες της πανδημίας» εκτιμώντας ότι «προμηνύουν τη συνέχιση της πολιτικής μη στήριξης και μη ενίσχυσης της υγείας και της παιδείας, των εργαζομένων και των νοικοκυριών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ενώ οι πολίτες θα κληθούν στο μέλλον να πληρώσουν συσσωρευμένα χρέη».

    Προβλέπουν ότι «οι ανεδαφικές και υπεραισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα και αποτελέσματα της πολιτικής της, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε επώδυνες αναθεωρήσεις εις βάρος της κοινωνίας» και καταλήγουν: «Η ανάγκη ουσιαστικής, άμεσης και γενναίας στήριξης της πραγματικής οικονομίας, των εργαζομένων και των νοικοκυριών αγνοείται επιδεικτικά από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όπως αγνοείται και η ανάγκη ουσιαστικής αξιοποίησης του μαξιλαριού που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα πρόσθετης στήριξης της οικονομίας χωρίς το χρέος να φτάσει στο 216% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από το Προσχέδιο, καθώς η ύφεση θα ήταν σαφώς μικρότερη».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ