• Πολιτική

    Κασσελάκης: Ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης

    Στέφανος Κασσελάκης


    Λάθος χαρακτήρισε τον νόμο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ελέγχεται για τη συμμετοχή του σε εταιρείες στις ΗΠΑ.

    «Ο νόμος για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» ανέφερε μιλώντας στο Mega, ενώ υποστήριξε ότι ο νόμος έγινε για τα «μαύρα» λεφτά των Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό και όχι για τα «άσπρα» χρήματα των ομογενών.

    Δήλωσε πως αν ο νόμος ψηφίστηκε για να χτυπηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι κάτι που τον βρίσκει σύμφωνο.

    Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ξανά πως δεν έχει πλέον συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού εδώ και έναν χρόνο και ότι αν κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις θα το κάνει.  «Δεν επιθυμώ να αρχειοθετηθώ» είπε παράλληλα. «Αν χρειαστεί, θα πληρώσω το πρόστιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος. Πολύ ανησυχία από τον κ. Γκρίνμπεργκ», ανέφερε επίσης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Είναι καιρός ο πολιτικός να είναι υπηρέτης του πολίτη».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είπε «δεν θεωρώ τον Αλέξη Τσίπρα υπονομευτή». «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του» ανέφερε, ενώ εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές.

    Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε επίσης και για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ότι επί ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου είχε στηθεί ένα παραυπουργείο. «Ο κύκλος του 15-19 έχει κλείσει. «Στο νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπουν και νέα πρόσωπα» είπε ο κ. Κασσελάκης».

    Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι νίπτει τας χείρας του για τους κ.κ. Παππά και Πολάκη, απάντησε: «Και οι δύο χαίρουν της εμπιστοσύνης μου».

    Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. «Έχει ανοίξει ένας νέος. Τότε ήμουν στην Αμερική», ανέφερε

    Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για ατυχείς παρεμβάσεις, ο κ. Κασσελάκης είπε «δεν γνωρίζω τα κίνητρα του κάθε υπουργού». Ανέφερε επίσης πως «αν όντως υπήρχαν ατυχείς παρεμβάσεις, ας τις κρίνει η Δικαιοσύνη».

    Κασσελάκης: Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να ρίξω τη χώρα στα βράχια

    Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως προτείνει να υπάρχει μία πολύ προοδευτική πολιτική ώστε ο πολίτης να έχει περισσότερα.

    Μίλησε για μείωση εισφορών σε επιχειρηματίες αλλά και εργαζομένους, χαρακτηρίζοντάς το ως κίνητρο για επενδύσεις, ενώ σχετικά με τη φοροελάφρυνση στα αγαθά, ανέφερε πως οφείλει να είναι μόνιμη.

    «Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να ρίξω τη χώρα στα βράχια», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Έκανε λόγο για έκρηξη ανάπτυξης και πτώση της φοροδιαφυγής, με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποσχέθηκε «κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος», την οποία επέβαλε στο 100% ο ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα.

    Διαβάστε επίσης

    Γέλεν: Μετανιώνω που είπα πως ο πληθωρισμός θα είναι προσωρινός

    Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Διαψεύδει δημοσιεύματα για τη συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα των Τεμπών

    Ευτύχης Βασιλάκης: Αυξάνουμε κατά 1,1 εκατ. τις διαθέσιμες θέσεις της Aegean το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ