• Business

    Ευτύχης Βασιλάκης: Αυξάνουμε κατά 1,1 εκατ. τις διαθέσιμες θέσεις της Aegean το 2024

    Ευτύχης Βασιλάκης


    Θα αυξήσει κατά 1,1 εκατ. τις διαθέσιμες θέσεις της η Aegean το 2024, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των δικτύων της από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δύο προορισμούς στους οποίους εκτιμά ότι η Αegean θα ενισχύσει το μερίδιό της,  είπε ο πρόεδρος της αεροπορικής, Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας.

    Το 2023 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά   για την Aegean  τόνισε ο κ. Βασιλάκης και αυτό καθρεφτίζεται στην  ανάπτυξη της εταιρείας στην αύξηση της επιβατικής κίνησης των  εσόδων, της κερδοφορίας,της ρευστότητας και των μερισμάτων.

    Αναφορικά με την εμπλοκή που έχει καταγραφεί σε σχέση με τον επανέλεγχο των κινητήρων της Pratt & Whitney (P&W), ο πρόεδρος της Αegean τόνισε πως «το πρόβλημα θα διαρκέσει περίπου 2,5 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος όλων των αεροσκαφών», επισημαίνοντας πως έχει έρθει σε συμφωνία με την P&W για την αποζημίωση που θα λάβει η αεροπορική, δεδομένου ότι θα επηρεαστεί από την «καθήλωση» αεροσκαφών της και ως εκ τούτου θα καταγράψει αυξημένα κόστη και μικρότερη χωρητικότητα. Πρόκειται για 300 αεροσκάφη που περιοδικά θα αποσύρονται, και όπως είπε η αποζημίωση καλύπτει μεγάλο μέρος των απωλειών.

    Διαβάστε επίσης

    ΟΠΑΠ Forward: Λαμπερή βράβευση για τις εταιρείες που ξεχώρισαν – Ποιες είναι οι 13 νέες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

    ΟΠΑΠ: Στα 1,85 ευρώ ανά μετοχή η συνολική ανταμοιβή των μετόχων για το 2023

    NBG Securities για ελληνικές τράπεζες: Επιστρέφουν τα μερίσματα μετά από 10 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ