• Πολιτική

    Κασσελάκης: Η ψυχή κάθε παιδιού να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται

    • NewsRoom


    «Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραθέτει βίντεο της επίσκεψης του όπου ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Δείξτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε», αναφέρει, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό, «τους ήρωες της καθημερινότητας».

    Όλοι εσείς εδώ «είστε στον αγώνα, εδώ πέρα χτίζεται η κοινωνία», ανέφερε συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές του Εργαστηρίου κατά την επίσκεψη του. Ενημερώθηκε για το πρόβλημα στενότητας χώρου τής κτιριακής υποδομής -«πού να χωρέσετε εδώ μέσα, αυτό είναι για δέκα άτομα», σχολίασε.

    «Το κτίριο δεν μπορεί να είναι λειτουργικό με 85 μαθητές», «πρέπει να υπάρχει περισσότερος χώρος», του είπαν εργαζόμενοι. «Θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορούμε να βρούμε έναν χώρο, θα τρελαθούμε τελείως; Θα σας το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα άμα θέλετε», σχολίασε.

    «Οι μισθοί που έχουμε τώρα είναι χαμηλότεροι από το 2010», του είπε άλλος εργαζόμενος, ενώ ενημερώθηκε και για προβλήματα ελλιπούς θέρμανσης του χώρου.

    «Αυτό που μετράει είναι η κάθε ψυχή ενός παιδιού να μπορεί να αναπτύσσεται. Στα θέματα ανθρωπιάς δεν είναι ο πολλαπλασιασμός ή η πρόσθεση, είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής», είπε.

    Όπως φαίνεται στο βίντεο, μια μαθήτρια του Εργαστηρίου εκ μέρους όλων των μαθητών, έδωσε στον κ. Κασσελάκη ένα γράμμα, στο οποίο του εύχονται «καλή σταδιοδρομία», με εκείνον να της εύχεται από την πλευρά του να έχει μια εξαιρετική σταδιοδρομία, προσθέτοντας: «έχεις μπροστά σου ένα λαμπρό μέλλον».

    Διαβάστε επίσης:

    Capital Link: Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις

    Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα απαιτεί ενότητα δυνάμεων

    Αυγέρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ενωμένος, μαχητικός, έτοιμος να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ