• Πολιτική

    Ιταλία: «Λευκός Καπνός» για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, παραμένει πρωθυπουργός ο Κόντε

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte


    Εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα λάβει ο Τζουζέπε Κόντε από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

    Ήδη ο Λουίτζι Ντι Μάιο ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ιταλία ότι τα δύο κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ματαρέλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων ανέφερε πως «υπάρχει πολιτική συμφωνία με το Δημοκρατικό Κόμμα ότι ο Κόντε θα λάβει εντολή για να προσπαθήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση ως πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

    Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, είχε αναφέρει ότι ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ιταλίας πως το κόμμα του είναι έτοιμο να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια.

    Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Ματαρέλα, ο κ. Τζινγκαρέτι είπε στους δημοσιογράφους ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι επίσης έτοιμο να αποδεχτεί τον υποψήφιο των Πέντε Αστέρων για την πρωθυπουργία, δηλαδή τον απερχόμενο Τζουζέπε Κόντε.



    ΣΧΟΛΙΑ