• Πολιτική

    Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα με τη νέα σύνθεση – Το μήνυμα Μητσοτάκη για restart

    • Νένα Σώκου
    Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει στις 11 για ΕΣΠΑ, e-ΕΦΚΑ, Ρομά και πρόσφυγες


    Στη σκιά του θυελλώδους ανασχηματισμού της Τρίτης συνεδριάζει σήμερα στις 11 το υπουργικό συμβούλιο.

    Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Τρίτη, αλλά τελικά μετατέθηκε για σήμερα, Πέμπτη, εξαιτίας της απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

    Ξεκινώντας από σήμερα και την συνεδρίαση του υπουργικού ο πρωθυπουργός θα εκπέμψει το μήνυμα που ήθελε να στείλει με τον ανασχηματισμό, το οποίο όμως τελικά χάθηκε κάπου στο δρόμο, εξαιτίας της ανατροπής με τα μπρος – πίσω του Ευάγγελου Αποστολάκη.

    Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα, αυτό της επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα με συστάσεις προς τους υπουργούς -παλαιούς και νέους – για συνεχή πρόοδο στο έργο της κυβέρνησης και αντιμετώπιση των σκληρών προβλημάτων που αναδύονται σε όλα τα πεδία, και το οικονομικό, το κοινωνικό και αυτό της καθημερινότητας.

    «Ο επόμενος χρόνος θα είναι ένας χρόνος σημαντικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και προφανώς για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδος» δήλωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

    «Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους μήνες. Τα μηνύματα, συνολικά, είναι ενθαρρυντικά. Η χώρα σήμερα δανείστηκε πάλι με μία σύνθετη έκδοση πενταετούς και τριακονταετούς ομολόγου σε εξαιρετικά ελκυστικά επιτόκια» τόνισε μετά τις συναντήσεις που είχε με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας και με τους αρμόδιους για τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην Θεσσαλονίκη.

    Το υπουργικό συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης με την νέα σύνθεση, όμως τα θέματα είναι τα ίδια που επρόκειτο να συζητηθούν στη συνεδρίαση της Τρίτης.

    Η ατζέντα του υπουργικού

    -Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

    -Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

    -Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση

    -Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου

    -Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά»

    -Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους μήνες

    Σταϊκούρας: Πιθανές νέες μειώσεις φόρων και εισφορών το 2022 αν η ανάπτυξη φέτος είναι καλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ